Tomas Vokap (©MN Press)
Tomas Vokap (©MN Press)

Efes se sprema za život posle Micića i Larkina: Prvak Evrope ozbiljno zainteresovan za Vokapa

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.06.21. | 18:05

Bek Žalgirisa interesantan i Makabiju i Olimpijakosu, ali klub iz Istanbula bi mogao da pobedi u trci za njegov potpis

Osvojio je Efes titulu u Evroligi, predvođen tandemom Vasilije Micić - Šejn Larkin. Ipak, posle istorijskog uspeha, sva je prilika da će dvojac napustiti redove Pivara, kako bi karijeru nastavio u NBA. Svesni su i u istanbulskom klubu da će teško zadržati srpskog i američkog košarkaša, pa su krenuli u potragu za njihovim zamenama. Kako prenosi litvanski novinar Donatas Urbonas, prvak Evrope je ozbiljno zagrizao za beka Žalgirisa Tomasa Vokapa.

21.15: (1,25) Barselona (17,0) Tenerife (4,40)

Izabrane vesti

Amerikanac je još 2018. godine stigao u Kaunas iz Ludvisburga i odlično se pokazao u dresu tima iz Žalgirio arene. Dva puta je osvajao titulu u Litvaniji pod vođstvom Šarunasa Jasikevičijusa, a isto toliko puta je bio proglašen i za najboljeg defanzivca tamošnje lige. Na putu je da se okiti i trećom titulom pod palicom Martina Šilera, ali mu ovog leta ističe ugovor sa klubom.

Svesni njegovih kvaliteta, odmah su se javili Makabi i Anadolu Efes, dok situaciju pomno prati i Olimpijakos, saznaje Eurohups.

Efes se tako sprema za život posle Micića i Larkina, pa je prema Urbonasovim saznanjima ozbiljno zainteresovan za 28-godišnjeg Amerikanaca, koji je u sezoni za nama na 34 nastupa u Evroligi u proseku upisivao 8,2 poena, 4,5 asistencije, tri skoka i 1,1 ukradenu loptu po meču.


Srpski košarkaš, koji je proglašen i za najkorisnijeg igrača Evrolige, kao i Fajnal fora elitnog takmičenja, bi karijeru mogao da nastavi u Oklahomi, mada se za njegove usluge pojavilo i interesovanje Čikago Bulsa. Tim iz Vetrovitog grada je navodno spreman da obavi trejd sa Tanderom i pre predstojećeg drafta, a utisak je da se iza cele priče krije Arturas Karnišovas, čovek koji je svojevremeno u Denver doveo Nikolu Jokića i koji ima veliko poverenje u evropske igrače u najjačoj ligi pod obručima na planeti.

U Junajted centru Stari kontinent predstavljaju Lauri Markanen, Adam Mokoka, Tomas Satoranski, Danijel Tajs i Nikola Vučević, a kako stoje stvari evropska kolonija bi od naredne sezone mogla da bude brojnija i za Micića.

Vokap ofanzivno nije ubojit poput Micića i Larkina, ali malo ko u evropskoj košarci jeste. Sa druge strane sjajan je defanzivac i pouzdan šuter, a te kvalitete su po svemu sudeći prepoznali i u Efesu. Ostaje da se vidi da li bi Makabi ili Olimpijakos mogli da pokvare posao klubu iz Istanbula, ali utisak je da će Amerikancu biti teško da odbije ponudu najboljeg tima u Evropi.


tagovi

Anadolu EfesKK Makabi Tel AvivŽalgirisKK OlimpijakosTomas VokapVasilije MicićŠejn Larkin

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara