Ekipa Partizan Mozzart Beta (© Star Sport)
Ekipa Partizan Mozzart Beta (© Star Sport)

Glava i dalje uzdignuta visoko, istorija je na strani Partizan Mozzart Beta

Vreme čitanja: 3min | sre. 03.05.23. | 09:39

Posle poraza u trećem meču protiv Real Madrida, sve je i dalje u rukama ekipe Željka Obradovića kojima samo fali poslednji korak za odlazak u Kaunas

Nije bilo istorijske metle protiv Real Madrida u utorak uveče, ali Partizan Mozzart Bet i dalje sve čvrsto drži u svojim rukama kada je u pitanju borba za odlazak na fajnal-for u Kaunasu. Posle dve izvanredne pobede u Madridu, crno-beli su sinoć poklekli u prepunoj areni jer se poprilično osetio nedostatak Kevina Pantera, ali pre svega Matijasa Lesora. Uprkos tome, tim Željka Obradovića je imao priliku da trijumfuje sve do poslednjeg minuta kada je sudbinu kluba iz Humske na trećoj utakmici zapečatio Najdžel Vilijams-Gos, inače sjajni bek koji je započeo evropsku odiseju baš u crno-belom dresu.

Ipak, kao što smo istakli, o svemu se i dalje pita Partizan. Igra je tu, motivacije ne manjka, u četvrtak se vraća i Matijas Lesor koji može da se porve sa Edijem Tavaresom koji je dominirao u utorak veče, a čak je i istorija na strani crno-belih. Već nekoliko neverovatnih podataka u ovoj seriji je zabeleženo. Nikada Real nije doživeo da na svom terenu otvori plej-of seriju sa dva poraza. Prvo ih je Kevin Panter šokirao trojkom u poslednjoj sekundi, onda je Partizan Mozzart Bet dominirao u drugoj utakmici koja je prekinuta u samom finišu zbog tuče.

Izabrane vesti

Upravo ova dva trijumfa govore da je put trasiran ka Kaunasu jer nikada u istoriji takmičenja se nije vratio iz zaostatka 2:0. Nebitno da li je izgubio oba puta na svom terenu ili na strani. Ipak, videlo se po reakcijama igrača sinoć koliko su želeli da reše sve u tri utakmice, ali ipak je protivnik najtrofejniji klub Evrope,

"Izvinite, ne mogu da pričam. Mrtav sam. Pričaću posle sledeće utakmice", bio je komentar Alena Smailagića posle izvanredne partije koja nije bila dovoljna za trijumf.

Trojkama i eksplozivnim pokretima je na startu pomeo Real i vodio crno-bele do početnih 15 poena prednosti, ali kasnije je ponestalo energije, a osetio se i manjak igrača na klupi pa se sada otvara prilika da Partizan reši seriju sa drugom meč loptom, ili da se sve dodatno zakomplikuje ako Real kojim slučajem u četvrtak izjednači.

Čak i taj scenario tokom godina u elitnom takmičenju nije toliko čest. Pamti se sezona 2020/21 kada je Efes otvorio seriju protiv Reala u Istanbulu sa dve pobede. Madriđani su u Španiji izjednačili na 2:2, ali na kraju u majstorici su poklekli.

Kraljevski klub je bio i na drugoj strani, kada je poveo protiv Olimpijakosa 2014. godine sa 2:0 na svom terenu. Grci su potom izjednačili, ali opet majstorica je pripala Realu. Ista stvar se dogodila te sezone Panatinaikosu koji se vratio iz 0:2 protiv CSKA, ali u majstorici nije mogao da pobedi.

Imamo sličan slučaj i 2013. godine kada je Olimpijakos imao 2:0, Efes izjednačio i na kraju Pirejci su došli do pobede.

"Nema predaje, samo jedna utakmica. Nastavljamo da se spremamo na još jedan meč kako bismo ispunili cilj", rekao je u prolazu Egzum dok je dvadesetak novinara pokušavalo nešto opširniju analizu da čuje

Uostalo u te dve rečeni Egzum i jeste sve rekao što je potrebno. Sve je na strani kluba iz Humske, od publike do istorije. U novijoj istoriji Evrolige, plej-of format je uveden od sezone 2004/05, a na tri pobede se igra od 2009. godine. Od tada klub koji je poveo 2:0 je uvek išao na završni turnir, a čak i ovi retki slučajevi koji su produžili seriju do petog okršaja nisu uspeli da kompletiraju čudesni preokret.

Nema dileme da će Željko Obradović danas tokom dana ponovo regrupisati ekipu, spremiti plan napada sa Matijasom Lesorom i pokušati da u četvrtak veče bukira kartu za Kaunas.

Crno-beli večeras od 17 časova imaju zakazan trening gde će pokušati da se oporave i spreme taktiku za četvrtak veče kada je zakazan još jedan spektakl u prepunoj Areni.


 

 


tagovi

KK PartizanKK Real Madrid

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara