Screenshot - twitter.com/Baskonia
Screenshot - twitter.com/Baskonia

Gledao Jokićevu dominaciju u NBA iz prvog reda, od danas u Evroligi: Hauard potpisao za Baskoniju

Vreme čitanja: 1min | ned. 17.07.22. | 12:54

Sastav iz Vitorije predstavio veliko pojačanje

Posle razočaravajuće sezone i odlazaka nekoliko ključnih igrača, Baskonija je počela ozbiljno da se pojačava. Prvi je u klub stigao Amerikanac Dolton Homs, a sada mu se pridružio i zemljak iz NBA. Doskorašnji igrač Denver Nagetsa Markus Hauard novi je košarkaš sastava iz Vitorije.

Kako je i zvanično obelodanjeno, mladi plejmejker je parafirao dvogodišnju saradnju sa ekipom Đoana Penjaroje.

Izabrane vesti

Po dolasku novog trenera Fernando Buesa Arenu napustili su Vejd Boldvin (Makabi), Alek Piters (Olimpijakos), Džejson Grejndžer (Venecija) i Janik Vecel. Hauard predstavlja zamenu za Boldvina i jasno je da od njega imaju velika očekivanja u Vitoriji.

Amerikanac je pre dve godine dobio šansu u Denveru. Igrao je na dvosmernom ugovoru, kretao se između Nagetsa i filijale tima iz Kolorada u Razvojnoj ligi (Grand Repids Gold). Uspeo je da upiše 68 nastupa za prvi tim u ligaškom delu seozne, uz prosek od 3,4 poena po nastupu.

Pokazao je da poseduje raskošan napadački talenat, pa je tako ubacio i 25 poena Lejkersima. Dobijao je šansu i u plej-ofu, ulazio sa klupe u devet navrata i uz prosek od 12,4 minuta na parketu beležio i 4,7 poena. U Razvojnoj ligi je prosečno beležio 16,5 poena, 4,5 skokova i 3,5 asistencije. Mogao bi da bude ozbiljna napadačka pretnja u Evroligi.



tagovi

BaskonijaMarkus HauardKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara