Jago dos Santos protiv Cedevite Olimpije (©Starsport)
Jago dos Santos protiv Cedevite Olimpije (©Starsport)

Jago tek hvata zalet: Iskustvo uz Teodosića i Nejpira dragoceno, doći će i moje vreme

Vreme čitanja: 3min | pon. 09.10.23. | 10:04

Brazilac odigrao prvi meč pred navijačima Crvene zvezde i pokazao samo delić repertoara

"Ima energije i želje da igra. Mislim da ima kvalitet i manje-više večeras je imao agresivnost, ali ne treba da gledamo samo njegov napad. Treba gledati malo više od toga, njegovu agresivnu odbranu i organizaciju igre", rekao je trener Crvene zvezde Duško Ivanović o Jagu dos Santosu, posle prve utakmice brazilskog plejmejkera u Beogradskoj areni i ubedljivog trijumfa nad Cedevita Olimpijom.

Šampion Nemačke iz prošle sezone i MVP finala, jedan od lidera brazilske reprezentacije sa zakašnjenjem se zbog obaveza na Svetskom prvenstvu priključio pripremama tima sa Malog Kalemegdana i jasno je da mu je potrebno još vremena da se adaptira na novu sredinu. Na debiju protiv Igokee nije ostavio poseban trag, nije ga bilo u timu na startu Evrolige protiv Asvela, ali je zato dobio prostora protiv Cedevite Olimpije i pokazao delić repertoara pred beogradskom publikom.

Izabrane vesti

Srpski šampion je prosto oduvao slovenačkog u drugom kolu ABA lige 94:51, a Dos Santos je uz osam poena upisao i pet asistencija. Svestan je da može mnogo bolje, posebno jer ga šut nije služio, ali je demonstrirao vrsne plejmejkerske sposobnosti, vrlo dobro dirigovao napadima Zvezde. Pritom je pravio mnogo problema rivalu, koji je čak pet puta bio prinuđen da ga zaustavlja prekršajima.

"Srećan sam zbog sebe i zbog tima. Želim da napredujem, da popravim šut, ali dobro igramo. Prija mi pritisak, tera vas da napredujete svakim danom. Nastavljamo sa radom i uskoro nas čeka još jedna važna utakmica", rekao je Brazilac za Mozzart Sport posle susreta sa Ljubljančanima.

U Bundesligi je prethodne sezone praktično dominirao i sa Ulmom stigao do istorijske titule. Na putu do finala Jago i drugovi srušili su Bajern i Albu, a potom je brazilski internacionalac bio najzaslužniji za trijumf nad Bonom u borbi za trofej. Polako se navikava na nove uslove na Jadranu.

"Dobra je liga, dobri su igrači, ali i drugačiji. Ovo mi je druga sezona u Evropi, pa je malo teško, ali to je normalno. Novi tim, trener, saigrači... Pronaći ću prostor koji mi je potreban i namestiti ruku. Momci su me podržavali, rekli mi da nastavim da šutiram, da su to moje pozicije i da nema nikakvih problema. Duga je sezona i srećan sam što sam ovde sa ovim momcima, sa trenerom u ovom sjajnom gradu".

Ne krije da mu izuzetno znači što uz sebe ima dvojicu vrhunskih plejmejkera - Šabaza Nejpira i Miloša Teodosića.

"Obojica su imali velike karijere i to je sjajna stvar. Još sam mlad igrač i ovo iskustvo mi je dragoceno. Srećan sam što sam tu sa njima, ali moram da nastavim da napredujem".

Nije nastupio na premijeri u Evroligi, ali nije ostao imun na sjajnu atmosferu koju su navijači Crvene zvezde napravili na tribinama.

"Atmosfera je sjajna. Bilo mi je žao što nisam igrao na prvoj utakmici u Evroligi jer uživam u takvoj atmosferi, igram sa više samopouzdanja, agresivnije napadam koš, ali doći će i moje vreme u Evroligi", ističe Jago, koji je protiv Cedevite Olimpije u sastavu odmenio Miloša Teodosića. Izuzetan kvalitet Crvene zvezde, koja ima tri sjajna plejmejkera u svojim redovima.

Uz Dos Santosa, debi pred navijačima upisao je i Džoel Bolomboj. Bivši igrač CSKA i Olimpijakosa je ostavio sasvim dobar utisak sa devet poena, dve uhvaćene lopte i efektnom blokadom - bez promašaja. Zabeležio je dva atraktivna zakucavanja, pogodio trojku iz ugla i bio precizan sa linije penala (2/2). Pokazao da može itekako da doprinese u napadu, iako je prevashodno vrhunski defanzivac.

"Meni lično sve odgovara. Mogu sve da radim, posebno u ovakvom ofanzivnom sistemu. Šutiramo odlično za tri poena i imamo dobre šutere, ali to je samo plus za nas i ne možemo da se oslonimo samo na to. Nekada će se desiti da ne pogađate. Mislim da prvo moramo da se okrenemo odbrani, a onda će doći i sam napad", istakao je Bolomboj posle trijumfa nad Cedevitom Olimpijom, trećeg od početka takmičarske godine.

Otvorili su košarkaši Crvene zvezde sjajno sezonu, uprkos činjenici da su se kompletirali nepune dve nedelje pred prvi zvaničan meč. Sa tri pobede i plusom od 82 poena nastavljaju borbu već u petak, kada ih čeka gostovanje u Kaunasu ekipi Žalgirisa u drugom kolu Evrolige (19.00).


tagovi

KK Crvena zvezdaJago dos SantosDžoel BolombojDuško IvanovićCedevita Olimpija

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara