Lilard poentira kraj Jokića i Riversa (©AFP)
Lilard poentira kraj Jokića i Riversa (©AFP)

Jokić se poklonio Lilardu: Neverovatan talenat, bilo je uživanje biti svedok onoga što radi

Vreme čitanja: 3min | sre. 02.06.21. | 08:58

Tako se ponaša pravi MVP

Ne znamo još šta nam ostatak sezone donosi, ali ono što smo protekle noći gledali u Koloradu između Denvera i Portlanda najbolja je utakmica plej-ofa, definitivno jedna od najluđih otkako se najbolja svetska košarka vratila!

03.30: (1,27) Juta (15,0) Memfis (4,30)

Izabrane vesti

Demijan Lilard odigrao je još jednu brutalnu partiju, pogodio 12 trojki što je novi rekord kompletnog doigravanja za jednog igrača i stao u red retkih koji su imali 50+ poena i 10+ asistencija u jednoj plej-of utakmici uz Rasela Vestbruka, Slipija Flojda i Džerija Vesta. Ukratko, Lilard je svojim vanvremenskim pogocima izvukao poslednju kap znoja iz igrača Denvera i naterao ih da odu preko limita kako bi odbranili svoju Bol Arenu i poveli sa 3:2! Zbog toga mu se poklonio najbolji igrač Denvera i izvesno sledeći MVP lige - Nikola Jokić.

“Neverovatan je. Viđali smo ovakve partije od njega i ranije, on je jako talentovan momak, koji ima veliki uticaj na utakmice, pogotovo šutem za tri poena. U ovom meču je bio zaista neverovatan, pogađao je neke teške šuteve, stavio je tim na svoja leđa i nosio ga ceo meč. Moramo da budemo bolji, da mu oduzmemo loptu u kasnijim fazama utakmice. Ali bilo je zadovoljstvo biti na terenu i gledati sve to što radi“, izjavio je Jokić posle utakmice.

Upitan da prokomentariše značaj Montea Morisa i Majkla Portera Džuniora, srpski as se nije zadržao na njima, već pohvalio još neke saigrače.

“Odigrali su svi dobro. Pored njih dvojice Ostin je bio dobar, Gordon je uhvatio nekoliko važnih ofanzivnih skokova, Monte je doneo dosta toga s klupe, pogodio je nekoliko važnih trojki u produžecima. Bitno je da zadržimo samopouzdanje i nastavimo da pogađamo trojke u važnim trenucima“.

Šesta utakmica igraće se u Portlandu u četvrtak u evropskom terminu od 22 časa, a Jokić najavljuje da će uraditi sve da ne bude sedme utakmice.

“Idemo tamo da dobijemo utakmicu, naravno, ne da izgubimo. Igrali smo sličnu utakmicu pre dve godine, tada smo imali četiri produžetka, ali tada su oni pobedili. Oni igraju celu ovu seriju u sličnom ritmu, mi moramo da budemo mnogo bolji“, poručio je strelac 38 poena, čemu je dopisao 11 skokova, devet asistencija i četiri blokade, uz ono jedno fantastično dodavanje u ključnim trenucima:

“Igrali smo sada mnogo bolje, raznovrsnije nego neke ranije utakmice. Mnogo više igrača je bilo uključeno u ovu pobedu. Pogodili smo veliki broj trojki, mislim da je tako bilo i prošli put kada smo dobili. Izgleda da je taj faktor jako važan u ovim utakmicama. Pogotovo jer znamo da su oni jako dobri na šutu za tri. Idemo u Portland gde smo pobedili i izgubili po jednu utakmicu. Idemo na pobedu, ali oni će sigurno igrati s velikom željom. Ako izgube – gotovi su. Mi ne želimo da igramo sedmu utakmicu, ako ne moramo. Mislim da smo i prošli put kada smo igrali protiv njih imali vođstvo u seriji od 3:2“.

A, šta je potrebno Denveru da bi zaista uspeo da završi seriju već u četvrtoj utakmici? 

“Moramo da pokažemo više energije od njih u Portlandu, da pokažemo više želje“.

Čeka nas još jedan spektakl, nesumnjivo!



tagovi

Demijan LilardNikola JokićPortland TrejlblejzersDenver NagetsNBA plej-of

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara