Igor Kokoškov, Miloš Teodosić i Boban Marjanović (MN Press)
Igor Kokoškov, Miloš Teodosić i Boban Marjanović (MN Press)

Kokoškov: U kontaktu smo s Bogdanom, Raduljica i Jaramaz ne mogu da pomognu, Milutinov nas čeka

Vreme čitanja: 4min | sre. 16.06.21. | 14:41

“Vrlo specifična situacija, s obzirom na sve što se dešavalo u pandemijskom momentu. Radujemo se što ćemo igrati ovog leta, što ćemo biti ponovo zajedno“, izjavio je selektor Srbije

Prvi dani reprezentativnih priprema za olimpijske kvalifikacije prolaze u znaku čistog održavanja radne temperature, odnosno igre bez kontakta. Selektor Igor Kokoškov celu situaciju nije na zvao “pripremama“ već “okupljanju koje traje“ zbog činjenice da se igrači i dalje priključuju nacionalnom timu.

I pored svih problema s kojima se suočava, Kokoškov je zajedno s kapitenom Milošem Teodosićem i centrom Bobanom Marjanovićem u pozitivnom tonu dočekao konferenciju za medije na kojoj je pokušao da otkloni sve nedoumice. Od toga zašto Nikola Jokić neće igrati u kvalifikacijama i na Olimpijskim igrama, ko će putovati na pripremni Akropolis kup u Atinu, te šta se to dešava sa talentovanim nadama Aleksejem Pokuševskim i Alenom Smailagićem...

Izabrane vesti

Pre svega, selektor je ukazao na to kako su dosad tekle pripreme nacionalnog tima i podseti na dešavanja u sezoni koja je za nama, odnosno kako je ona uticala na ove pripreme.

“Pojava ovolikog broja ljudi iz medija samo pokazuje koliko je interesovanje javnosti koja poštuje ove momke i reprezentaciju. Vrlo specifična situacija, s obzirom na sve što se dešavalo u pandemijskom momentu. Radujemo se što ćemo igrati ovog leta, što ćemo biti ponovo zajedno“, započeo je Kokoškov, pa dodao:

“Dosta je improvizacije, moramo da budemo oprezni u donošenju određenih odluka. U prvih nekoliko dana imali smo testove koji su postali tipični za ovo vreme, sada radimo u igri bez kontakta. Ne mogu da kažem da su ovo pripreme, ovo je okupljanje reprezentacije. Imamo pozitivnu energiju, ekipu koja je ovde s zadovoljstvom i od srca. Nemamo mnogo vremena, nemamo bazične pripreme, idemo na Akropolis kup gde ćemo igrati tri utakmice. Obećavamo da ćemo dati sve od sebe, maksimalno smo posvećeni ciljevima. Prvo kvalifikacije za Olimpijske igre, pa sve ostalo. Fokus je na svaki sledeći trening, rad... Mnoge stvari se dešavaju na dnevnoj osnovi i moramo da budemo fleksibilni“.

Selektor kaže da je svestan problematike sa svim igračima, s obzirom na to kakvu su i koliko dugačku klupsku sezonu imali, dok neki još igraju...

“Duga sezona u pandemiji, mnogi su do pre nekoliko dana imali obaveze u klubovima. Ali, imamo situaciju kao sa Stefanom Jovićem koji nije igrao četiri meseca. Imamo individualni pristup prema svakom igraču, a faktor vremena nam ne ide na ruku, jer nemamo vremena za rad“.

Posle odluke Nikole Jokića da “preskoči ovo leto“, sve zanima - da li ima kontakta s Bogdanom Bogdanovićem, koji i dalje igra plej-of NBA lige?

„S Bogdanovićem sam u stalnom kontaktu, videćemo kakva će situacija biti s obzirom da i dalje igra NBA sezonu“.

Stručni štab se od prvog dana muči sa problematikom povređenih igrača – Raduljicom, Milutinovim, Gudurićem i Jaramazom?

„Raduljica se pojavio na pripremama, bio je sa nama i pokušali smo da ga spremimo, ali nije mogao jer je osetio nelagodu posle čega je odlučeno da ne igra. Jaramaz je imao povredu u poslednjem meču s Partizanom, on nije s nama i želim mu da se oporavi što pre“, rekao je Kokoškov i dodao

“Milutinov je u Atini, njegov lekar je bivši lekar Olimpijakosa. Nikola nas čeka u Atini, pa ćemo da razgovaramo o njegovom stanju i igrama. Gudurić je trenutno u Nemačkoj, radi na oporavku tetiva, jer ima hroničan problem. Danas ili sutra kreće s terapijama“.

Srbija već u četvrtak putuje za Atinu gde će od 18. do 20. juna da odigra utakmice protiv Grčke, Meksika i Portorika. Bez kapitena Miloša Teodosića koji će ostati u Beogradu kako bi se još malo odmorio posle duge i teške sezone.

„Krenuli smo s pripremama atipično, nema mnogo vremena za rad. Nismo kompletni ni u ovom trenutku, ali ni to nije opravdanje. Znamo šta želimo, jedino nas zanima odlazak na Olimpijske igre“, izjavio je kapiten Srbije.

Na pitanje kako se oseća u ovom trenutku s obzirom na dugu i tešku sezonu, te kako se oseća po pitanju predstojećih kvalifikacija dugogodišnji plejmejker Srbije odgovorio je u svom stilu – smireno i trezveno

“Jesam optimista, ali moramo da malo spustimo loptu. Umor je prisutan, nije prvi, ni poslednji put da igram, normalna situacija za svakog sportistu“.

I Boban Marjanović je NBA sezonu završio prošle sedmice, ali je spreman da pruži svoj maksimum kako bi Srbija otišla u Tokio.

„Stupili smo profesionalno radu, momci shvataju ozbiljno posao koji nas čeka. Tu smo da postavimo naše ciljeve i uradimo posao kako treba. Umora ima, pokušavamo da odmorimo telo ledom, istezanjem, pokušavamo da uvedemo telo u rad, mislim da smo svi spremni, lično sam spreman. Samo radim svoj posao, ako ne igram tu sam da podržim saigrače, to hoću da pokažem i ovde. Kako god da bude, daću svoj maksimum“.

Kvalifikacije se igraju od 29. juna do 4. jula u dvorani Aleksandar Nikolić. Posle odluke kriznog štaba da dodatno popusti mere i omogući delimično prisustvo publike na tribinama, Košarkaški savez Srbije najavio je da će uskoro biti puštene u prodaju karte i informisaće javnost o svim detaljima.

Srbija je u Grupi A zajedno sa Dominikansnkom Republikom i Filipinima, dok su u Grupi B Portoriko, Italija i Senegal.


tagovi

Igor Kokoškovkošarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara