Iz arhive: Mark i Pau Gasol (©MN Press)
Iz arhive: Mark i Pau Gasol (©MN Press)

Lebron zagolicao maštu navijačima: Pau i Mark zajedno u Lejkersima? Možda, možda...

Vreme čitanja: 3min | uto. 01.12.20. | 09:41

Najbolji igrač sveta ne krije da bi voleo da vidi i starijeg od braće Gasol u svom timu

Misterija zdravstvenog statusa Paua Gasola i dalje nije u potpunosti razjašnjena, kao ni to da li će legendarni španski centar uopšte više istrčati na parket na klupskom ili reprezentativnom nivou.

Jedan od najboljih evropskih centara svih vremena i dalje se oporavlja od povrede i operacije stopala, zbog čega je poslednji takmičarski meč odigrao još u martu 2019. godine. Skoro 21 pun mesec kasnije, Gasol radi individualno i navodno se sprema za povratak na parket, mada to niko sa sigurnošću ne može da tvrdi. Stariji od braće Gasol nekoliko puta je poslednjih meseci isticao kako bi voleo da se od košarke oprosti na Olimpijskim igrama u Tokiju, sa medaljom oko vrata, dok mu selektor Serđo Skariolo ne garantuje mesto u timu ako ne pokaže da je spreman da odgovori zadacima koji bi pred njim bili postavljeni.

Izabrane vesti

Dok radi na sebi i čeka novi angažman, Lebron Džejms aktivno prati šta se dešava s nekadašnjom vedetom Lejkersa i čak najavljuje mogućnost da bi Pau mogao da se vrati na mesto uspeha i zaigra u timu zajedno sa svojim bratom Markom, koji je nedavno stigao u svlačionicu aktuelnog NBA šampiona!

“Pau u Lejkersima? Možda, videćemo, videćemo, videćemo...“, ostao je misteriozan najbolji košarkaš planete, koji nikada nije krio da jako ceni Gasolove kvalitete i da bi voleo da ga vidi u svom timu zajedno s Markom.

“Jako sam srećan što vidim Marka u Lejkersima. On je veliki NBA šampion. Osvojio je prsten s Reptorsima i to mi se jako dopada. Plus, Mark ima moj trofej za najboljeg defanzivca godine kod kuće, a-ha-ha. Volim Marka Jedva čekam da zaigramo zajedno“, izjavio je Lebron.

Ni sam Pau nikada nije skrivao posebne emocije koje gaji prema Lejkersima, za koje je nastupao šest godina (2008-2014) i osvojio šampionski prsten u tandemu sa Kobijem Brajantom. Gasol i Brajant su ostali veliki prijatelji i smrt ikone Lejkersa jako je uzdrmala španskog asa, koji je redovno u kontaktu s Kobijevom porodicom i pokušava da bude očinska figura njegovoj deci, što potvrđuju fotografije koje su poslednjih meseci isplivale na društvene mreže.

Gasol je takođe i sam nedavno izjavio da bi voleo da može da odradi poslednji ugovor u karijeri kao član Lejkersa, ali je i sam priznao da mu to ne deluje realno. Ipak, pre nekoliko dana objavio je video klip kako trenira u ful kontaktu s igračima, što negde najavljuje mogućnost da Pau odigra još jednu klupsku sezonu, pripremi se za Olimpijske igre i onda okači patike o klin.

Problem u celoj toj priči mogao bi da bude u rasporedu NBA lige i Olimpijskih igara. Lejkersi su realni kandidati za novo finale NBA lige i odbranu šampionskog prstena, a kako je potencijalna sedma utakmica finala zakazana za 22. jul, samo dan pre početka Igara u Tokiju, teško da bi Gasol mogao da izgura oba događaja jer jednostavno ne bi bilo dovoljno vremena za odmor.

Ali o tom – potom. Da vidimo hoće li se Pau odlučiti za još jedan NBA angažman, ili će strpljivo čekati trening kamp reprezentacije naredne godine, kako bi uhvatio takmičarski ritam za Olimpijske igre...



tagovi

Mark GasolPau GasolLos Anđeles LejkersNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara