Danilo Anđušić (©Star Sport)
Danilo Anđušić (©Star Sport)

Monaku se vratilo to što nije verovao u Anđušića, Partizan Mozzart Bet izvukao ono najbolje

Vreme čitanja: 5min | pet. 06.01.23. | 09:36

Odluka Kneževa da ne produže ugovor ispala najbolja stvar za crno-bele i srpskog reprezentativca, jer ko zna da li bi se obnovile stare veze u Humskoj da se to nije dogodilo...

Tresla se Beogradska arena do temelja zbog crno-bele šuterske klinike. Nije čak ni oboren dosadašnji rekord sezone po broju ubačenih trojki, pošto je protiv Reala u Madridu pogođeno 17 ispravnih hitaca, ali jučerašnja kanonada imala je posebnu draž jer je Arena, obojena u crno-belo, bila još jednom svedok izuzetnog uspona Partizan Mozzart Beta.

Parni valjak je u koš Monaka sasuo sve ono što nije prolazilo u nekim prethodnim utakmicama. Tačnije, postigao je gotovo isti broj dalekometnih hitaca, kao u mečevima protiv Bajerna (3), Fenerbahčea (4), Efesa (4) i Asvela (5). Partizan Mozzart Betu se isplatila vera da bi protiv Kneževa moglo da bude to veče kada će da eksplodira čep i krene lavina. Počelo je sa brzim trojkama Zeka Ledeja i Jama Madara, da bi u nastavku glavnu reč vodili Kevin Panter i Danilo Anđušić.

Izabrane vesti

Za srpskog šutera duel sa Monakom bio je posebno važan. Duel sa klubom u kojem je nastupao prošle sezone dodatno je naoštrio Anđušića, možda i najviše zbog razloga što nije bilo dovoljno vere u njegove kvalitete... Kada je potpisivao za Monako na poziv tadašnjeg šefa stručnog štaba Zvezdana Mitrovića, rođeni Beograđanin imao je jednu od vodećih uloga na parketu. Sa tom idejom je i prihvatio oberučke Mitrovićev predlog, o čemu je govorio za Mozzart Sport, no kada je crnogorski stručnjak otišao, ubrzo se dosta toga promenilo.

Nedelja, 19.00: (1,85) Partizan Mozzart Bet (hendikep -21,5) Cibona (1,85)

Nije to više bila ni ta minutaža, nije uzimao ni one, za njega karakteristične šuteve, da bi ga onda dodatno usporila povreda, zbog čega nije igrao sve do četvrtfinalne serije sa Olimpijakosom. Nedugo po završetku sezone uz izgubljeno finale domaćeg prvenstva od Asvela, Monako je odlučio da ne produži saradnju sa Anđušićem, što je na kraju ispala najbolja stvar za Partizan Mozzart Bet i njega. Jer ko zna da li bi se obnovile stare veze u Humskoj da se to nije dogodilo...

Od početka sezone Anđušić je među najboljim šuterima Evrope, sa respektabilnim prosekom od 53,7 odsto! To ga svrstava na četvrto mesto u celom takmičenju, a čak na drugo među igračima koji su imali bar 40 ispaljenih lopti. Ispred njega je samo Amat Mbaje iz Efesa sa 54,7 odsto uspešnosti.

Posle utakmice jedan od heroja sedme pobede u nizu izdvojio je vreme da malo porazgovara sa nekadašnjim saigračima. Osetilo se da je sa mnogima od njih ostao u dobrim odnosima, da im je iskreno bilo drago što ga vide, a kada se sve završilo, novinarima je otkrio o čemu je bilo reči...

“Oduševljeni su svi atmosferom, a i vide koliko uživam u svom klubu“, ne krije zadovoljstvo strelac četiri trojke. “Komentarisali smo kako situacija ovde izgleda. Naravno, interesovalo je i mene kako je tamo u Monaku, jer je to posebno mesto za mene u svakom smislu. Igraju dobro, nadam se da će tako nastaviti i da ćemo se videti i u plej-ofu“.

Sa strane je izgledalo da iskusni je šuter imao izuzetan motiv da bivšim saigračima i treneru “zakuva“ novi poraz u Evroligi...

“Imao sam dodatnu motivaciju da odigram dobro protiv bivšeg tima. Ispalo je tako, kako je ispalo. Trudim se da u svaku utakmicu uđem na isti način. Ista priprema, ista rutina, bez obzira ko je na drugoj strani. Drago mi je da sam odigrao dobro, ali to je sve sada iza nas. Možda je tako i najbolje“, ostaje skroman Anđušić, iako verovatno svestan koliko su njegove strele usporile Monako.

Dva-tri puta srpski reprezentativac prodao je direktnim čuvarima fintu šuta na koju su naseli. Očekivalo bi se da ga bivši saigrači bolje poznaju...

“Probao sam i Majku (Džejmsu) u prvom poluvremenu da prodam tu fintu, ali nije skočio (smeh). Mogao sam da šutnem, ali sam mislio da će on skočiti na blokadu. On me izgleda najbolje poznaje, pa nije reagovao“.

Utakmica je od gotovo prvog, pa sve do poslednjeg minuta imala skoro identičan tok – Monako je uglavnom svoju šansu tražio u reketu i preko snažnih visokih igrača pošto je Majk Džejms ostao u svlačionici i nije se preterano video na parketu, pa Eli Okobo nije mogao sam, dok je Partizan Mozzart Bet živeo od šuta za tri poena. I to se isplatilo!

“Verovali smo u šut, zaista. Mnogo puta sam već govorio, čak i kada nije bilo ovako, odnosno kada smo gubili utakmice, da svaki igrač i svaka osoba u klubu veruje u tim, da možemo mnogo i čak u nekim teškim momentima verovali smo da će naš trenutak doći. Posle ovoga treba da ostanemo sa dve noge na zemlji, ovo je samo još jedna utakmica u nizu jer nas čeka težak januar. Nadam se da ćemo nastaviti sa dobrim igrama i pobedama“.

Kneževi su i posle nepunog 17. kola na deobi prvog mesta, pošto je Baskonija poražena od Albe kao gost, a Barselona od Virtusa u Blaugrani... Partizan Mozzart Bet je ostvario najubedljiviju pobedu u tom krugu i nije mala stvar kada se tako kvalitetan tim nadigra sa 20 razlike...

“Monako je sjajan tim, popunjen na svim pozicijama i favorit su za jedno od prvih četiri-pet mesta. Igraju sjajno ove sezone na svim frontovima i nije nam bilo lako, znali smo da nas čeka teška utakmica. Znali smo da moramo da odigramo najozbiljnije od prvog, do poslednjeg minuta ako želimo da izvučemo pozitivan rezultat. Drago mi je da smo otvorili ovu godinu pobedom i da smo nastavili niz, kao i da smo obradovali navijače“, zastao je Anđušić, pa dodao:

“Mnogo mi je drago zbog ove publike. Podrška koju nam pružaju je neverovatna i prija nam, znači nam što dolaze u ovolikom broju. Zahvalan sam im na tome i nadam se da će se nastaviti“.

Nesvakidašnji prijem doživeo je Saša Obradović po izlasku iz tunela Beogradske arene. Publika je aplauzom pozdravila nekadašnjeg člana zlatne generacije reprezentacije Jugoslavije koja je harala devedesetih godina prošlog veka, iako je bivši igrač i trener večitog rivala...

“Ponosan sam na navijače. Rekao sam mnogo puta – mi smo gospoda. I drago mi je što smo to pokazali, kako gospodsko navijanje imamo i publiku“.

Pitanje koje najviše interesuje sve navijače – koliko daleko može da dogura Parni valjak? Sedam pobeda u nizu se piše, a gotovo da je zaboravljena kriza od pre tri sedmice...

“Iskreno, možemo daleko. Najvažnije je da smo pokazali da možemo protiv svakog da se nosimo. Nijedna ekipa nas nije nadigrala. Utakmice koje smo i gubili, bilo je to iz naših grešaka, što znači da ni te utakmice nisu bile toliko loše. Idemo korak po korak, nećemo da letimo. Hoćemo da igramo kao i dosad, da nastavimo da verujemo u ovaj tim“.



tagovi

Danilo AnđušićKK PartizanPartizan Mozzart BetKK MonakoEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara