Nikola Jokić (©AFP)
Nikola Jokić (©AFP)

Na Zapadu ništa novo: Jokić igrač meseca drugi put zaredom

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.03.23. | 22:24

Srpski centar ušao u istoriju Denvera kao prvi košarkaš koji je u dva uzastopna meseca poneo nagradu

Dok u NBA ligi vode polemiku u tome da li zaslužuje da treću uzastopnu sezonu ponese MVP nagradu, Nikola Jokić samo prikuplja individualna priznanja i iznova potvrđuje kandidaturu za najkorisnijeg igrača najkvalitetnije košarkaške lige na svetu. Srpski centar proglašen je za najboljeg igrača februara u Zapadnoj konferenciji.

Jokić je tako ušao u istoriju Denvera kao prvi igrač kluba iz Kolorada sa dve uzastopne nagrade za igrača meseca, budući da je isto priznanje dobio i u januaru. Ujedno je i košarkaš sa najviše ovakvih nagrada u istoriji franšize – ima ih šest.

Izabrane vesti

Denver je u februaru imao skor od devet pobeda i tri poraza. Jokić je jednu od utakmica u proteklom mesecu propustio, a na preostalih 11 (9-2) u proseku je beležio 22, 6 poena, 14,2 skoka, 10,2 asistencije uz procenat šuta iz igre od 64 odsto, odnosno 50 odsto za pri šutu za tri poena.


Srpski centar je u februaru ostvario osam tripl-dablova, izjednačivši se sa Viltom Čembrlejnom kao jedini centar što je tokom jednog meseca ostvario osam ili više tripl-dablova.

Od starta sezone Jokić u proseku beleži 24,6 poena po meču, ali i 11,7 skokova te okruglo 10 asistencija i ukoliko ove brojke uspe da održi do kraja godine, postaće tek treći košarkaš u istoriji što je u jednoj sezoni u proseku beležio tripl-dabl.

"Možda su samo umorni od ovog igrača, ovog neatletskog igrača iz Sombora, Srbije, koji nastavlja da redom razbija rivale. Možda ljudima to teško pada. Ne znam", rekao je u toku dana trener Denvera Majkl Meloun o raspravi koja se povela u NBA ligi o tome da li Jokić zaslužuje MVP nagradu .

U Istočnoj konferenciji za igrača meseca proglašen je Džejlen Branson iz Njujork Niksa.



tagovi

Nikola Jokić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara