Nenad Nerandžić (©MN Press)
Nenad Nerandžić (©MN Press)

Nerandžić: Biće interesantno ako Partizan prođe dalje, moraćemo fizički da im ispariramo

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.02.22. | 21:20

"Pre nedelju dana smo sa njima igrali na jednu loptu, imali šanse, ali je otišlo na njihovu stranu", rekao je košarkaš FMP-a posle pobede nad Borcem u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Niša)

Košarkaši FMP-a su prilično ubedljivo i daleko lakše od očekivanog izašli na kraj sa čačanskim Borcem u derbiju prve runde Kupa Radivoja Koraća (88:77). Vodili su većim delom susreta, razlika je prelazila i 20 poena, a ekipa Nenada Stefanovića u polufinalu očekuje boljeg iz duela Partizana i zemunskog Borca. Crno-beli su veliki favorit, pa se očekuje da u borbi za finale ukrste koplja sa Panterima, koje su minulog vikenda savladali u Železniku posle veoma neizvesnih 40 minuta.

Izabrane vesti

Nenad Nerandžić je u sudaru sa bivšim timom bio jedan od najboljih u redovima FMP-a, a posle pobede nad Borcem ističe da je odbrana odradila najvažniji posao u okršaju sa ekipom Marka Marinovića.

"Od početka smo krenuli jako, agresivno. Sveli smo Borac na 26 poena za poluvremene, to nam je bio primaran cilj. Nastavili smo u trećoj četvrtini i većinu meča kontrolisali. U polufinalu čekamo boljeg iz duela Partizan - Borac Zemun i idemo dalje", rekao je Nerandžić.

Svestan je košarkaš tima iz Železnika da će u polufinalu najverovatnije deliti megdan sa Partizanom.

"Pre nedelju dana je bilo na jednu loptu, imali smo šanse, ali je otišlo na njihovu stranu. I u Pioniru je bilo tesno, tako da očekujem ako prođu dalje da će biti interesantna utakmica i lepa za gledaoce".

Ukoliko ekipa Željka Obradovića opravda ulogu favorita u duelu sa Borcem iz Zemuna, glavni zadatak FMP-a u polufinalu biće da fizički isparira timu iz Humske.

"Odigrali smo dobru utakmicu, nama fali kapiten Radonjić, videćemo kakvo mu je zdravstveno stanje i da li može da nam se priključi. Da ponovimo takvu utakmicu pre svega na fizičkom planu. Znamo da je Partizan fizički dominantna ekipa, pogotovu unutra, tu su Balša, Ledej, Lesor. Moramo da odgovorimo na njihov skok i fizičku igru i probamo da im ispariramo što bolje, kao i u prošloj utakmici", zaključio je Nerandžić.



tagovi

FMP ŽeleznikNenad Nerandžić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara