Željko Obradović sa košarkašima Partizan Mozzart Beta (©Star Sport)
Željko Obradović sa košarkašima Partizan Mozzart Beta (©Star Sport)

Obradović: Ne pamtim da je neko nekog ovoliko nadskočio u napadu kao Cedevita nas

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.05.23. | 22:01

"A opet, pitam se koji bi rezultat bio da se to nije desilo", kaže najtrofejniji evropski stručnjak

Prvi cilj je ispunjen, Partizan Mozzart Bet otvorio je polufinale Jadranske lige pobedom i ubedljivom igrom protiv Cedevite Olimpije što i te kako hrabri pred drugi susret koji je na programu u utorak od 18 časova u Ljubljani.

Crno-bela ekspedicija će već sutra ujutru autobusom za glavni grad Slovenije, posle čega će praviti dalji plan da se serija završi u dve utakmice, a ono na šta će Željko Obradović definitivno morati da obrati posebnu pažnju jesu ofanzivni skokovi. Naime, odnos istih bio je gotovo kao iz filma - Cedevita Olimpija imala ih je čak 27, Partizan Mozzart Bet sedam…

Izabrane vesti

"Razmišljam kakav bi rezultat bio da nije takva razlika u ofanzivnim skokovima", kaže Obradović i nastavlja:

"Nismo gradili koš, od samog početka bilo je tako. Pričali smo o tome, nije samo Omić koji je imao osam skokova u napadu, dolazili su igrači sa strane pomoći... Koncentracija, želja, volja... Nikada u životu nisam video da nas jedna ekipa ovako nadskoči, ne nas, nego bilo koga. Ovo se ne dešava ni na prijateljskim utakmicama protiv rivala iz nižeg ranga. Pričaćemo sa igračima o tome, da vidimo šta možemo da promenimo".

Malo o utakmici...

"Cilj koji smo imali večeras je upravo ovo - da pobedimo utakmicu i odemo u Ljubljanu sa prednošću. Svesni smo da je sledeći meč za manje od 48 sati, ujutru nas čeka već put busom do Ljubljane. Nije lako, ali tako je kako je. Upravo iz tog razloga gledao sam da u rotaciju stavim sve igrače i rasporedim minute, imajući u vidu utakmicu koja nam dolazi. Čestitam igračima na pobedi, navijačima na odličnoj atmosferi koju su napravili ponovo. Znamo da nam je potrebna još jedna pobeda za finale".

Uroš Trifunović odigrao je dobru rolu u oba smera, dok je Zek Ledej bio najbolji asistent večeras, iako nije u najboljoj šuterskoj formi…

"Saglasan sam sa tim, Trifa je odigrao odličnu utakmicu na oba kraja terena, zna koliko mu verujem. Zek je imao šuteve kao na treningu, samo nije ubacivao. Nije to problem, imao je dobre, otvorene šuteve. Opet, imali smo neke neizgrađene situacije, kao i momente da gledamo dodavanje unutra, kada su dvojica igra spolja slobodni".

Drugi susret je u utorak od 18 časova, a eventualna majstorica igrala bi se 6. juna od 20.00. Sve mečeve možete pratiti na televiziji Arenasport.




tagovi

Željko ObradovićKK PartizanPartizan Mozzart BetABA ligaCedevita Olimpija

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara