Željko Obradović (©ABA LIGA – Dragana Stjepanović)
Željko Obradović (©ABA LIGA – Dragana Stjepanović)

Obradović: Trifunović i Vukčević promenili način treninga, igraće sve više ako nastave ovako

Vreme čitanja: 3min | ned. 04.12.22. | 21:37

“Radili smo video analizu utakmice sa Valensijom. Sami sebe smo doveli u situaciju da izgubi utakmicu. Pričali smo o svemu, o mnogim detaljima u odbrani. Sve je to lakše kada se pogleda video i izađe na teren, jer može da se radi na tim detaljima“

Partizan Mozzart Bet je deklasirao Budućnost i napumpao samopouzdanje pred evroligaški večiti derbi u četvrtak (20.30), a iznad toga pokazao reakciju kako bi se izvukao iz rezultatske krize.

Crno-beli ostaju na čelu tabele zajedno sa Crvenom zvezdom, a posle ubedljivog izdanja protiv crnogorskih Plavih, Željko Obradović istakao je važnost kvalitetne odbrane.

Izabrane vesti

“Počeli smo agresivno utakmicu i držali smo je tokom cele utakmice. Znali smo da nam je ova utakmica mnogo važna, s obzirom na seriju loših rezultata koja je iza nas. Čestitam igračima, jer smo odigrali veoma, veoma agresivno protiv vrlo dobre Budućnosti“, rekao je Obradović i nastavio:

“Naravno, zahvaljujem se svima koji su došli da nas podrže, pogotovo mlađe igrače jer sam siguran da ih ta podrška dodatno motiviše. Neka nastave da ih podržavaju. Budućnosti sve najbolje želim, pre svega u Evropi“.

Odlične role imali su Uroš Trifunović i Tristan Vukčević, a na novinarsku konstataciju da ove sezone nisu igrali ovoliko, Obradović je uzvratio:

“Što se tiče konkretno Uroša i Tristana, obojica su promenili način treniranja i radili mnogo bolje. Ali, podatak da nisu ranije igrali ovoliko nije tačan. Može lepo da se pogleda minutaža igrača Partizan Mozzart Beta u ABA ligi. Sa ovom utakmicom nijedan igrač nema prosek veći od 20 minuta. Svi su između 14 i 20, to lako može da se proveri. Večeras su obojica igrali jako dobro, pogotovo Trifunović, Tristan je praktično bio bez promašaja u napadu, ali je imao neke propuste u odbrani. Važno je da su promenili način treniranja i rekao sam im da će dobijati sve veću minutažu ako tako nastave. Trening je ono što određuje ko će i koliko da igra“.

Da li je ovakva reakcija ekipe rezultat treninga ili psihološke snage?

“Radili smo video analizu utakmice sa Valensijom. Sami sebe smo doveli u situaciju da izgubi utakmicu. Pričali smo o svemu, o mnogim detaljima u odbrani. Sve je to lakše kada se pogleda video i izađe na teren, jer može da se radi na tim detaljima. Zadovoljan sam kako je to izgledalo večeras. Bilo je nekih trenutaka gde smo igrali dobro, bilo je i nekih kada smo primali lake poene. To je dovelo do toga da Budućnost u poslednja tri minuta ima rezultat 10:2. Sve su to stvari koje su za analizu i kada se izgubi i kada se dobije. Imamo o čemu da pričamo“.

Deluje da je ekipa pravila daleko manje grešaka večeras...

“Plejmejkeri su prvi koji moraju da drže kontrolu igre. Pričao sam o tome sa Jamom i Danteom. Moraju i ostali da znaju ulogu plejmejkera. To najbolje mogu da osete na treningu, kada ih staviš da igraju tu ulogu, pa vide koliko je teško. Treba da razmišljaš za sve ostale, pozivaš napade i dosta toga... Imaš u utakmicama kritičan period, izgubiš nesrećno loptu, napraviš grešku i onda moraš da staneš na loptu. Tu možemo dosta da napredujemo... Ima stvari koje ponavljamo iz dana u dan, igrači reaguju kako reaguju. Drugačije je svakako nego na početku sezone“.

JOVANOVIĆ: OČEKIVALI SMO REAKCIJU I DOBILI SMO JE

Trener Budućnosti Vlade Jovanović čestitao je Partizan Mozzart Betu na ubedljivom trijumfu i poželeo mu sve najbolje u nastavku sezone.

“Trenutak u kojem smo igrali nije bio najbolji s obzirom na utakmice Partizan Mozzart Beta pre toga i najave trenera Željka Obradovića da će morati bolje. Očekivao sam njihovu reakciju i dobili smo je. Momenat utakmice za nas nije bio najbolji, jer je Partizan Mozzart Bet morao da reaguje. Mi smo došli motivisani, svesni naših prednosti i mana, ali smo znali i šta nas čeka od rivala. Uspeli smo pola četvrtine da im pariramo energijom i jakom odbranom na lopti i skokom. Onda su se ubrzo odvojili na razliku koju nismo mogli da pratimo“, poručio je Jovanović na konferenciji za novinare.



tagovi

KK PartizanABA ligaJadranska ligaPartizan Mozzart BetŽeljko ObradovićUroš TrifunovićTristan Vukčević

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara