Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Očekuje se vrelo leto u Evroligi - ovo su najbolji slobodni agenti

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.05.23. | 10:00

Grčka Gazeta izdvojila listu najboljih igrača kojima ističu ugovori i koji bi eventualno mogli da promene timove do početka naredne sezone u elitnom takmičenju

Pobedom Real Madrida u fantastičnom finalu protiv Olimpijakosa u Kaunasu, spuštena je zavesa na još jednu sezonu u Evroligi, jednu od najzanimljivih u poslednjih nekoliko godina. Gledali smo pregršt zanimljivih mečeva, posle dugo godina Srbija je imala dva predstavnika koja su igrala ozbiljnu ulogu, posebno Partizan Mozzart Bet koji je stao na korak od plasmana na završni turnir. Sada je međutim vreme da se polako svode računi, a mnogi već razmišljaju o pojačanjima za narednu sezonu zato već danima mediji iz Grčke pišu kako Olimpijakos, a pre svega Panatinaikos "napada" veliki broj igrača kako bi pojačali tim za narednu sezonu. Upravo iz tog razloga grčka Gazeta donosi obimnu listu igrača iz evroligaških klubova kojima ističu ugovori u junu.

Na listi se nalaze i igrači večitih rivala, kao i ostalih timova. Nema dileme da nas čeka uzbudljivo leto na košarkaškoj pijaci s obzirom da će sigurno biti velikih promena.

Izabrane vesti

Počinjemo sa igračima na spoljnim pozicijama.

Pre svega imamo članove vicešampiona Ajzeu Kenona koji je odigrao sjajno protiv Reala u finalu, kao i Aleka Petersa. Međutim lista se tu ne završava, Dante Egzum je jedan od momaka kojima ističe ugovor sa Partizanom i crno-beli će imati sigurno žestoku konkurenciju ako imaju želju da ga zadrže posle sjajne sezone na svim frontovima. Isto važi i za kapitena Kevina Pantera o kome se već danima piše u grčkoj štampi. On je na leto 2021. potpisao dvogodišnji ugovor sa klubom iz Humske koji sada ističe, baš kao i Džejmsu Naneliju.

Slična je situacija sa Crvenom zvezdom. Odavno se već piše o Fakundu Kampacu i Luki Vildozi, ali takođe treba istaći da ugovor ističe Ognjenu Dobriću, ali teško je očekivati da dugogodišnji bek crveno-belih promeni klub naredne sezone. Ipak, sačekaćemo da vidimo rasplet, kako u Humskoj tako i na Malom Kalemegdanu.

Tu su još Maodo Lo (Alba), Roderik Bobua (Efes), Elajdža Brajant (Efes), Pier Henri (Baskonija), Kajl Kjurik (Barselona), Darun Hiliard (Makabi), Najdžel Vilijams-Gos (Real Madrid), Adam Hanga (Real Madrid), Kajl Vims (Virtus), Retin Obasohan (Asvel), Karsen Edvards (Fenerbahče), Kori Volden (Bajern), Mateuš Ponitka (Panatinikos), Điđi Datome (Olimpija Milano). Tražena "roba" biće bez ikakve dileme i Miloš Teodosić. Prema poslednjim informacijama, Virtus ima želju da zadrži nekadašnjeg kapitena nacionalnog tima Srbije iako mu ističe ugovor.

Formalno slobodni agenti su Kostas Papanikolau, Serhio Rodrigez i Rudi Fernandez, ali su male šanse da Olimpijakos, odnosno Real Madrid ne ponude nove ugovore svojim legendama. Ne očekuju se odlasci Šejvona Šildsa (Olimpija Milano) kao i Rokasa Geidraitisa (Baskonija) iako obojici ističe ugovor sa klubovima.

Ne manjka igrača koji pokrivaju pozicije u reketu. Što se tiče igrača Crvene zvezde i Partizana, ugovori ističu Filipu Petruševu i Benu Bentilu. Srpski reprezentativac bi trebalo da ostane na Malom Kalemegdanu osim u slučaju NBA ponude. Ne očekuje se da Petrušev menja klub u Evroligi. Što se crno-belih tiče, ugovori ističu Zeku Ledeju i Matijasu Lesoru. Obojica su imali sjajne sezone u elitnom takmičenju.

Lista se nastavlja sa igračima kao što su Luk Sikma (Alba), Ben Lamers (Alba), Luis Olidi (Alba), Kris Kumanđe (Alba), Tibor Plajs (Efes), Bojan Dubljević (Valensija), Donatas Motiejunas (Monako), Jakuba Outara (Monako), Stiven Enok (Baskonija), Sertač Šanli (Barselona), Majk Tobi (Barselona), Otelo Hanter (Bajern), Agustin Rubit (Bajern), Petr Kornelie (Real).

Za prve zvanične transfere treba sačekati još neko vreme, barem mesec dana kada se završe sezone u nacionalnim šampionatima i bude poznato ko će na kraju igrati Evroligu i naredne sezone. Šuška se samo da će eventualne promene biti vezane samo za Valensiju i Gran Kanariju, a da će ostatak učesnika ostati isti.


tagovi

EvroligaKK Crvena zvezdaKK PartizanKevin PanterOgnjen Dobrić

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara