Filip Petrušev i Nikola Mirotić (©Starsport)
Filip Petrušev i Nikola Mirotić (©Starsport)

Panatinaikos podigao ulog i poslao mamutsku ponudu Mirotiću

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.07.23. | 20:38

Grčki klub navodno nudi 8.000.000 evra neto krilnom centru

Godinama je Panatinaikos ima diskutabilnu transfer-politiku, vukao pogrešne poteze na tržištu i neretko znao da sklopi frankenštajna. Budžet je smanjen, birao je grčki klub igrače ispod radara ili angažovao one islužene, što je prouzrokovalo kontraefekat. Sve se promenilo ovoga leta dolaskom Ergina Atamana. Obećan mu je skupocen projekat, Dimitris Janakopulos je razbio kasu i gotovo da nema zvezde za koju Atinjani nisu zagrizli. A, trenutno je u epicentru Nikola Mirotić.

Matijasa Lesora i Luku Vildozu su potpisali, Kostasa Slukasa su ubedili da Olimpijakosu zabije nož u leđa i tako su prodrmali grčko tle. Zbog Panatinaikosa će se, možda, zatresti čitava Evropa. Jer, šestostruki osvajač Evrolige je podigao ulog i poslao mamutsku ponudu (kako su je Grci krstili) Nikoli Mirotiću!

Izabrane vesti

Transfer-bombe odjekivale su u Atini, novu detonaciju izazvao bi potpis krilnog centra. Katalonski Sport piše da je Panatinaikos ponudio dvogodišnji ugovor Nikoli Mirotiću i da je ta ponuda najveća od svih koje je (i dalje) član Barselone dobio ovoga leta: iznosi čak 8.000.000 evra za dve sezone.

Nikola Mirotić bi trebalo da bude šlag na torti grčkog superprojekta. Takođe, na taj način bi atinski Zeleni još jedanput ovoga leta gurnuli prst u oko najvećem rivalu, jer je i Olimpijakos i te kako pokazao interesovanje da ga dovede u svoje redove. Uostalom, kao i nemali broj klubova iz Evrolige.

Zbog Panatinaikosove ponude, lakše bi moglo da dođe i do razlaza sa Barselonom. Nikola Mirotić je i dalje igrač katalonskog kluba i nije pronašao zajednički jezik sa glavešinama, traži se način da ugovor bude raskinut...

„Grčki klub dao je veliku ponudu Mirotiću, garantujući mu 4.000.000 evra neto za naredne dve sezone. Ponuda koju je teško odbiti i koja će, ako je prihvati, dovesti do dogovora sa Barselonom, a zatim uslediti njegov potpis za Panatinaikos“, piše Sport.

Nije Nikola Mirotić jedini igrač kome je Panatinaikos poslao ozbiljnu ponudu. I Joanisa Papapetrua u Atini čeka dvogodišnji ugovor težak 1.500.000 evra. Obojica tek treba da se izjasne, a krilni centar koji je nastupao pod španskom zastavom navodno je već odbio Olimpijakos. I izvesno će od evroligaša dobiti još koju ponudu, jer je „najvrelija“ roba ovoga leta.

„Igrač nastavlja da sluša ponude, a jedna od najvažnijih je stigla iz Atine, gde je protekle sedmice pregovarao sa Olimpijakosom. Ali, ti pregovori nisu urodili plodom i propali su. Tim koji je ušao u bitku za usluge Barseloninog igrača je Panatinaikos, koji je uzdrmao tržište posle nekoliko teških godina“, konstatuju Španci.

Koliko bitnu ulogu u Evroligi će igrati – ostaje da se vidi. Ali, definitivno je Panatinaikos dobrano razmrdao tržište i mnogima pokvario planove. Potpiše li i Nikolu Mirotića, postao bi ozbiljan pretendent na titulu u Evroligi.


tagovi

EvroligaKK PanatinaikosNikola MirotićKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara