Svetislav Pešić (©Star Sport)
Svetislav Pešić (©Star Sport)

Pešić o Jokiću: Prvi dolazi, poslednji odlazi sa treninga, došao je iz SAD kao vreteno

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.08.22. | 13:42

Selektor imao samo reči hvale za dvostrukog uzastopnog MVP najjače košarkaške lige sveta

Nedeljama i mesecima je jedna od glavnih tema po pitanju priprema košarkaške reprezentacije Srbije bilo učešće Nikole Jokića. Dvostruki uzastopni MVP najjače košarkaške lige sveta odlučio je da se ovog leta stavi na raspolaganje selektoru Svetislavu Pešiću i celoj ekipi, na otvorenom treningu za medije najveće interesovanje bilo je upravo da se čuju njegova očekivanja pred starta druge runde kvalifikacija za Mundobasket i Evropsko prvenstvo, a o najboljem igraču Denvera pričalo se i na konferenciji posle treninga.

Selektor Pešić imao je samo reči hvale za prvu zvezdu Srbije, Nagetsa i NBA lige, te otkrio javnosti sa kakvim stavom je vrsni centar iz Sombora došao na pripreme u Staru Pazovu.

Izabrane vesti

“Došao je dosta dobro pripremljen. Najvažnije je da on i ne samo on, bude u dobrom fizičkom stanju. On je kao tambura, kao vreteno, došao je takav iz SAD. On je apsolutno fizički pripremljen, raduje se igrama u reprezentaciji što se vidi svakog dana na parketu i kada smo svi zajedno van terena. Situacija sa njim je dosta povoljna, radi i trenira dobro. Ostaje posle treninga, dolazi prvi na trening, želi da se spremi dobro. Malo se promenila igra u smislu dimenzija terena u odnosu na NBA. Ovde je reket dosta pun, oni u NBA igraju drugačije, treba vremena dok se adaptira na način igre u Evropi. Ako imaš znanje – brže se prilagođavaš. Njemu znanja ne fali“, poručio je bez uvijanja Pešić.

Osim toga kako izgleda rad sa Nikolom Jokićem, postavlja se i pitanje - kako će Srbija igrati sa njim u ekipi? Odnosno, da li će dobiti slobodu kakvu uživa u sistemu Majkla Melouna u Koloradu, ili će se postavljati drugačija taktika. Podsećanja radi, na Svetskom kupu u Kini Jokić je igrao mahom kao krilni centar što se nije ispostavilo kao najbolje rešenje...

“Nema ni tamo slobodu, postoje pravila igre koja se poštuju. Svaka ekipa ih ima. Ovde se ne govori samo o napadu, već i odbrani i svemu ostalom. Razgovarali smo dosta, važno mi je da se što pre prilagodimo jedni drugima. Nije to samo sa njim, već i sa svima ostalima“.

Srbija će prvi deo priprema odraditi u Staroj Pazovi. Prva kontrolna utakmica je zatvorenog tipa i igraće se protiv Crne Gore u Beogradskoj areni 13. avgusta. Četiri dana kasnije Srbija je gost Slovenije u Ljubljani, odakle se ide za Hamburg gde će prvi protivnik biti Italija, zatim Nemačka ili Češka. Potom je 25. avgusta kvalifikaciona utakmica protiv Grčke u Beogradu, a tri dana kasnije sa Turskom u Istanbulu...



tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeKvalifikacije za Mundobasket 2023Evrobasket 2022Nikola JokićSvetislav Pešić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara