Svetislav Pešić (©Mozzart Sport / Nikola Mikić)
Svetislav Pešić (©Mozzart Sport / Nikola Mikić)

Pešić: U Srbiji svi očekuju da dobijamo sve sa po 20 razlike, nama to nije važno

Vreme čitanja: 3min | sub. 03.09.22. | 20:21

"Nikola Milutinov bi trebalo da dođe sutra kod nas, dobro je, bolje se oseća"

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Praga)

Srbija je pobedom nad Češkom završila prvi mini-ciklus sa dve utakmice u manje od 24 časa i sa osećajem zadovoljstva ulazi u dan odmora.

Izabrane vesti

Trebalo je Orlovima malo da se pomuče na kraju kako bi stigli do nove recke iako su imali 22 razlike u prvom poluvremenu, ali prema rečima Svetislava Pešića - najvažnije je pobediti, ne i kojom razlikom.

“Kao što sam već rekao timu, pobeda je najvažnija, ne razlika. Turnir je dugačak i treba nam da držimo smirenost. U Srbiji verovatno svi žele da svaku pobedimo 20 razlike, nama to nije važno. Dobro je što smo došli u ovakvu situaciju, da vidimo kako reagujemo na veliku galamu sa tribina koja nije na nivou Pionira, ali opet jeste galama. Izvanredna atmosfera, pravi spektakl u kojem su i naši navijači imali veliki uticaj“, rekao je Pešić.

Analizirao je iskusni stručnjak i dešavanja na parketu...

“Podigli smo ih u drugom poluvremenu, ali možda nam je baš ovo bilo potrebno za ono što nas očekuje. Mi smo u drugoj četvrtini demonstrirali odbranu kakvu želimo da igramo kroz turnir. Videli ste da smo otišli na +20 posle serije 17:2 posle fantastične odbrane i dobrih rotacija, tako da je to dalo rezultat. Malo smo se opustili u trećoj četvrtini što možda nije dobro za nas pošto je turnir dugačak, ali možda je dobro da shvatimo da takve stvari ne smeju da nam se dešavaju, pogotovo jer smo favoriti, kaže Pešić i dodaje:

“Oni su posle minusa od 20 razlike pokazali ponos pred svojim navijačima i bilo je to dosta dobro, uz agresivnu odbranu. Mi smo u ovoj utakmici imali samo sedam izgubljenih lopti, što je odlično. Nikada nije dobro gubiti lopte, ali sve ispod deset je razumljivo. Mi radimo na tome da što manje gubimo lopte. Međutim, izgubili smo organizaciju, pritisli su nas preko celog terena, uzimali smo neke isforsirane šuteve jer su oni odigrali dosta dobro u odbrani. Sada je važno da mi od toga profitiramo, da naučimo šta sve možemo da očekujemo“.

Svestan je selektor da je teško držati kontinuitet u uslovima turnira kakav je ovaj...

“Vrlo je teško zadržati kontinuitet na kojem insistiramo i radimo. U nedelju imamo priliku malo da odmorimo, da se naspavamo, odigrali smo dve teške utakmice iako mnogi misle da smo u petak igrali sa levom rukom, a toga ovde nema. Naš odnos prema igri je bio dobar, ali treba shvatiti da je sa druge strane takođe ekipa koja ima ponos i želi da se pokaže u najboljem svetlu. Dve stvari su najvažnije, bolje je da se pobedi, nego da se izgubi, a takođe želimo da profitiramo iz istih jer je onda sve mnogo lakše. Odbrana Čeha jeste bila dobra, mogli smo da nađemo i neka druga rešenja. Da ne ispadne da se udvaramo igračima, imamo inteligentne momke i razumeju situaciju“.

Najavljeno je da bi Nikola Milutinov trebalo da dođe u Prag u nedelju?

“Trebalo bi da dođe. On je super, dobro je, videćemo“.

Susret sa Finskom igra se u ponedeljak od 21 čas.



tagovi

Svetislav Pešićkošarkaška reprezentacija SrbijeEvrobasket 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara