Pogled na tabelu i raspored do kraja: Zvezda oživela, Partizan se sve bolje pozicionira u TOP 8

Vreme čitanja: 3min | čet. 09.02.23. | 23:23

Crno-beli imaju dve pobede više, ali čini se i nešto teži raspored...

Crvena zvezda je živa, Partizan Mozzart Bet se sve bolje pozicionira u TOP 8! U najkraćem - iza srpskih košarkaških velikana je izvanredna evropska nedelja. Ili bolje reći blistavi izletnički u četvrtak. Nije se često tokom ove sezone događalo da beogradski rivali u istom kolu slave. A upravo je to večerašnji slučaj.

Za crveno-bele je na vrelom terenu u Tel Avivu bilo maltene biti ili ne biti. Serija od četiri poraza vukla je četu Duška Ivanovića sve dalje od višegodišnjeg sna - plasmana u četvrtfinale, pa da su svezali i peti bio bi to pre svega psihološki balast kog bi se regionalni i srpski prvak veoma teško rešio.

Izabrane vesti

Makabi bi pobegao na tri pobede viška, a šansu da isto učine u petak bi imali Valensija i Žalgiris. Mogla bi Zvezda polako da se oprašta od plasmana u drugu fazu. Ovako, nada ne da i dalje tinja, nego je ozbiljno podgrejana prilično dobrim rasporedom u preostalih deset mečeva.

Partizan je u naletu kakavim malo koji evroligaški klub može da se pohvali. U ovom času samo Olimpijkaos ima duži niz pobeda - šest. Crno-belima je Bajern četvrta mušterija zaredom u elitnom takmičenju, a raspored i euforija su takavi da će navijači još večeras početi da štikliraju dalje. Pogotovo što naredna dva protivnika dolaze u pakao Beogradske arene.

Daleko od toga da su momci Željka Obradovića bilo šta sebi uspeli da rezervišu, ali da su u dobroj poziciji da se bore i za više od osmog mesta jasno je kao dan.

Doduše, raspored im u finišu nije nimalo naivan. Osim što nakon Fenerbahčea i Albe kod kuće vezuju tri gostovanja (Virtus, Olimpija, Efes), u poslednjih pet kola rivali su im Olimpijakos, Real, Barselona i Monako. 'Živa' tabela kaže: prvi, drugi, treći i peti tim Evrope.

Olakšavajuću okolnost predstavlja što će Partizan četiri od potonjih pet mečeva igrati kod kuće, odnosno što mu je poslednji rival Panatinaikos, tim kome će u tom momentu borba za četvrtfinale najverovatnije biti van domašaja. Pa zašto ne reći i najslabiji gost u dosadašnjem toku sezone, sa samo dve pobede van Atine.

Crvena zvezda ima dve pobede manje od Partizana, međutim i nešto lakši raspored, čini se. Tim sa Malog Kalemegdana takođe je domaćin na četiri od pet poslednjih susreta ligaškog dela. Pride mu dolaze direktni konkurenti za plasman među osam - Baskonija i Valensija. Takođe, crveno-beli gostuju trima ekipama iz donjeg doma (Bajern, Asvel, Panatinaikos), a dolazi joj i najslabiji tim takmičenja - Alba.

Moglo bi da bude od velikog značaja i to što Ivanovićev sastav ligaški deo završava s dve utakmice pred svojom publikom.

A nije zanemarljivo ni to što će od gostovanja u Minhenu Crvena zvezda moći da računa na jednog od najboljih plejmejkera Evrope, Fakuda Kampaca. Argentinac propušta još samo meč sa Albom u Pioniru...

RASPORED UTAKMICA DO KRAJA LIGAŠKOG DELA

CRVENA ZVEZDA (još 10 utakmica)

Crvena zvezda - Alba

Bajern Minhen - Crvena zvezda

Crvena zvezda - Anadolu Efes

Panatinaikos - Crvena zvezda

Barselona - Crvena zvezda

Crvena zvezda - Baskonija

Crvena zvezda - Valensija

Asvel - Crvena zvezda

Crvena zvezda - Olimpijakos

Crvena zvezda - Fenerbahče

PARTIZAN MOZZART BET (još 10 utakmica)

Partizan Mozzart Bet - Fenerbahče

Partizan Mozzart Bet - Alba

Virtus - Partizan Mozzart Bet

Olimpija - Partizan Mozzart Bet

Anadolu Efes - Partizan Mozzart Bet

Partizan Mozzart Bet - Olimpijakos

Partizan Mozzart Bet - Barselona

Partizan Mozzart Bet - Real Madrid

Monako - Partizan Mozzart Bet

Partizan Mozzart Bet - Panatinaikos



tagovi

EvroligaKK Crvena zvezdaKK PartizanPartizan Mozzart Bet

Obaveštavaj me

KK Partizan
KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara