Detalj sa derbija između Crvene zvezde i Partizana (©Starsport)
Detalj sa derbija između Crvene zvezde i Partizana (©Starsport)

Promenjeni datumi plej-ofa ABA lige, Zvezda i Partizan ponovo na terenu od 12. maja

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.04.22. | 15:00

Kraj učešća Cedevita Olimpije u Evrokupu ubrzao stvari

Šest timova nastavlja borbu za tron Jadrana. Crvena zvezda kao najbolja u ligaškom delu i Partizan kao njen prvi pratilac preskaču preliminarnu rundu plej-ofa i čekaju rivale u polufinalu. Da im na crtu izađu boriće se Cedevita Olimpija i Igokea sa jedne, Budućnost i FMP sa druge strane. Prema prvobitnom planu crvene i crno-bele čekala je pauza od skoro mesec dana, ali pobeda Burse nad timom iz Ljubljane skratila je period za odmor beogradskim velikanima.

ABA liga je objavila nove termine odigravanja utakmica u plej-ofu. Preliminarna runda svakako počinje 30. aprila, ali se druge utakmice igraju 4. umesto 7. maja, a eventualne treće 8. umesto 14. maja. Tako je početak polufinala zakazan za 12. maj, revanša sa 16, a majstorica će se, ukoliko bude bilo potrebe, igrati 20. maja, stoji u zvaničnom saopštenju.

Izabrane vesti

Crvena zvezda kao prvoplasirana čeka boljeg iz duela Cedevita Olimpije (4) i Igokee (5), dok će na megdan Partizanu Budućnost (3) ili FMP (6). Preliminarna runda i polufinale igraju se na dve pobede, a finale na tri.

Borba za trofej počinje 24. maja, a igra se sledećem sistemu: Tim koji ima prednost domaćeg terena zbog boljeg plasmana u ligaškom delu odigraće prva dva meča kod kuće. Slede dva meča na parketu slabije rangiranog tima i eventualna majstorica na terenu bolje plasirane ekipe. Druga utakmica igra se 26. maja, a onda sledi pauza pred promenu domaćinstva. Treća utakmica zakazana je za 30. maj, a eventualna četvrta za prvi jun. Ko će osvojiti titulu znaćemo najkasnije petog juna.

Kao učesnici plej-ofa ABA lige, Crvena zvezda, Partizan i FMP će biti slobodni i u prvom delu plej-ofa Superlige Srbije u kom će igrati Mega Mozzart, Borac i šest najbolje plasiranih timova iz Košarkaške lige Srbije (Zlatibor, Sloga, Vojvodina, Mladost, Dinamik i Sloboda).

Četvrtfinalni mečevi prvog dela plej-ofa srpske Superlige će, u zavisnosti od baraža Zlatibora protiv Mege Mozzart ili Borca u ABA ligi (30. april, 4. maj, 8. maj), igraće se 7, 9. i 11. maja, odnosno 11, 13. i 15. maja. Druga faza je 14, 16. i 18. maja, odnosno 18, 20. i 22. maja. Poslednji polufinalista Superlige biće odlučen posle serije koja će biti odigrana 21, 23. i 25. maja ili 25, 27. i 29. maja.

Odluka o tačnim terminima polufinala i finala plej-ofa Superlige koji bi načelno trebalo da krene tri dana pošto svi naši klubovi završe učešće u doigravanju ABA lige biće doneta ubrzo posle tih mečeva. Prema propozicijama, polufinale će biti odigrano na dve, a finale na tri pobede.



tagovi

KK Crvena zvezdaKK PartizanKK FMPKK Budućnost PodgoricaCedevita OlimpijaIgokeaplej-of ABA lige

Obaveštavaj me

KK Partizan
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara