Boriša Simanić (©MN Press)
Boriša Simanić (©MN Press)

Razišli se Crvena zvezda i Boriša Simanić

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.03.21. | 20:46

Mladi krilni centar traži novi klub, nezvanično saznaje Mozzart Sport

Crvena zvezda i Boriša Simanić završili su saradnju posle sedam godina, nezvanično saznaje Mozzart Sport.

Utakmica sa Himkijem je počela, a mladog krilnog centra nema u dvanaest ni na trećoj uzastopnoj utakmici, a kako se može čuti razlog je upravo razlaz dve strane. Simanić je tako slobodan u izboru nove sredine.

Izabrane vesti

Momak rodom iz Ljubovije se poslednji put u sastavu Crvene zvezde našao u prošlonedeljnom meču protiv minhenskog Bajerna u Beogradu, ali je susret odgledao sa klupe. Poslednji nastup za crveno-bele ubeležio je kolo ranije na gostovanju Baskoniji u Vitoriji. Posle Bajerna Simanića nije bilo u protokolu za gostovanje Olimpijakosu u Evroligi i Splitu u regionalnom takmičenju.

Petak, 20.00: (1,70) Zadar (14,5) FMP (2,30)

Simanić je u prvi tim Crvene zvezde ušao u sezoni 2015/16 posle proboja u prvi tim FMP iz Železnika kao pozajmljen igrač. Posle dve godine u seniorskom pogonu crveno-belih takmiačarsku 2017/18 provodi na novoj pozajmici u beogradskom predgrađu, da bi najbolja izdanja u dresu Zvezde pružao tokom mandata Milana Tomića, u sezoni 2018/19. Simanić je obeležio petu utakmicu finala plej-ofa Jadranske lige protiv Budućnosti kada je osvajanju titule doprineo sa deset poena, pet skokova, tri asistencije, dve blokade i jednom ukradenom loptom. Tokom proteklih godina nekoliko puta dobijao je šansu da se dokaže i postane startno visoko krilo Crvene zvezde, ali umesto konstantne forme kod Dejana Radonjića i Dragana Šakote znao je samo na momente da potvrdi veliki talenat i potencijal.

Ove sezone je odigrao samo šest utakmica u regionalnom takmičenju, prosečno je beležio 3,3 poena i 1,2 skoka za 10,5 minuta u igri. U Evroligi je samo tri puta bio na parketu i jedino je protiv Albe odigrao dvocifreni broj minuta.

Simanić je tokom juniorskih dana važio za generacijskog talenta. Zajedno sa Aleksandrom Aranitovićem dobio je poziv da bude deo Džordanovog kampa, a 2014. osvaja sa Crvenom zvezdom juniorsku Evroligu. Sa Crvenom zvezdom osvojio je po tri titule u Jadranskoj ligi i domaćem prvenstvu, te dva Kupa Radivoja Koraća i jedan ABA Superkup.



tagovi

Boriša SimanićKK Crvena zvezdaEvroligaJadranska liga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara