Duško Ivanović (© MN Press)
Duško Ivanović (© MN Press)

Sagadinu se ne dopadaju Zvezdini potezi: Menjaju trenere kao donje rublje, igrači ne žele da treniraju

Vreme čitanja: 3min | pon. 23.10.23. | 16:21

Nekadašnji trener Crvene zvezde govorio je bez dlake na jeziku

Košarkaška vest nedelje je bez ikakve dileme odlazak Duška Ivanovića na klupe Crvene zvezde posle samo četiri utakmice u Evroligi. Na njegovo mesto stigao je Janis Sferopulos, a ovakav potez sa Malog Kalemegdana se nikako nije svideo bivšem treneru crveno-belih Zmagu Sagadinu. Slovenac je u razgovoru za BHbasket pričao o dešavanjima u Zvezdi.

Izabrane vesti

"Iznenadilo me, verovatno ne samo mene. Nije bilo nikakvog razloga, barem ga mi izdaleka ne vidimo. Veliki klubovi ne menjaju trenere kao donje rublje", kao iz topa je krenuo Sagadin i u istom tonu nastavio:

Postoji neka stabilnost, kontinuitet, to je odlika velikih klubova, u Zvezdi to ne postoji. Zvezda brzo menja trenere, a na to je još Duško Ivanović smenjen. On je znalac, Duško Ivanović je veliki radnik i to Zvezdi treba. Zvezdin cilj mora da bude trajno članstvo u Evroligi, pa onda napasti sam vrh, a ne neke bolesne ambicije koje očigledno postoje, one nisu realne. Zvezda je izgubila na kvalitetu".

Osvrnuo se i na neke izjave sa Malog Kamegdana koje kažu da je ovo najbolji tim Zvezde u istoriji:

"Ma to su gluposti... nije ni blizu. Izgubiti Vildozu i Kampaca je nenadomestljivo na evropskom prostoru, ne možeš da nađeš dva bolja spoljna igrača, a danas spoljni igrači donose prevagu. Dobili su Nejpira i Teodosića, to se ne može meriti. Zvezda je mnogo izgubila, Zvezdi je trebala mirnoća, stabilnost, da pokuša da zadrži kvalitet".

Usledilo je pitanje da li se današnji igrači boje žestokog rada na treninzima na šta insistira Duško Ivanović.

"Kako ne. Danas se ta velika imena bore protiv velikog rada i treninga, pogledajte samo NBA, tamo praktično ne postoji trening. Sve više evropskih klubova vidimo koji ne treniraju. Možda jednom dnevno, realnije jednom nedeljno. Možda traje trening 90 minuta i zbog toga je košarka slabija. Udovoljava se igračima zato danas neki košarkaši i neki klubovi ne vole jak rad koji proizvodi kvalitet. Znači traži se što manje opterećenje i praviti neke lude rezultate koji nemaju realne osnove".

Pričao je i o trenutnom sastavu Zvezde.

"Što se Zvezdine selekcije igrača tiče, uveren sam da Duško neke nije doveo jer neki ne idu sa radom, možda sa neradom idu. Tu je možda greška na koju je Duško pristao jer ga je to verovatno koštalo glave".

Dotakao se i novog trenera crveno-belih - Janisa Sferopulosa.

"Pokazaće vreme kako će se snaći. Grk zna evropski prostor, zna kako je u Evroligi. Zna igrače, zna klubove. Videćemo koliki je on radnik, verovatno je doveden sa drugačijom filozofijom u odnosu na Duška. Verovatno će dozvolili igračima da treniraju koliko se njima trenira, a ne koliko je želeo Duško Ivanović".

Za kraj je pričao o trenutno ima prednost, Partizan Mozzart Bet ili Crvena zvezda?

"Partizan ima stabilnost, jeste da trenutno igra malo slabije. Uveren sam da će trenerski mag kakav je Obradović eliminisati sve trenutne slabosti koje postoje. Verujem da će igrati sve bolje i bolje, za mene je Partizan kandidat za fajnal-for, Partizan ide svojim putem, a taj put je dobar. Jedino mi se ne sviđa što sve zavisi od sedam ili osam stranaca. Jedan od najvećih talenata na ovim prostorima Tristan Vukčević jednostavno nema šta da traži u Partizanu. Ne znam zašto je ostao. Tu nema produkcije. Što se Zvezde tiče, sada ne izgleda dobro. Zvezda nema kontinuitet kao Partizan. U godinu dana treći trener, to je slabo".


tagovi

Zmago SagadinKK Crvena zvezdaDuško IvanovićKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara