Foto: MN Press
Foto: MN Press

Selektor Hrvatske: Panter zarađuje skoro kao zajednički budžet Splita, Cibone i Zadra

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.07.21. | 15:34

"Pogledajte samo koga je doveo Partizan!", kaže Veljko Mršić

Selektor Hrvatske, Veljko Mršić, nije uspeo da se plasira sa reprezentacijom na Olimpijske igre, a u razgovoru za Večernji.hr govorio je o trenutnom stanju u tamošnjoj klupskoj košarci.

Nije zadovoljan Mršić kako izgledaju hrvatski klubovi i akcenat stavlja na budžete. Kao primer je između ostalog uzeo i Partizan koji je ovog leta već doveo četiri zvučna pojačanja.

Izabrane vesti

Kevina Pantera je Mršić uzeo za primer u vezi sa komentarisanjem budžeta.

"Naši klubovi su u finansijskom zaostatku u odnosu na regionalnu konkurenciju. Pa jedan Mornar iz Bara ima budžet kao tri naša kluba zajedno. Pa pogledajte vi samo koga je doveo Partizan - Zeka Ledeja i Kevina Pantera, obojicu iz Milana. A taj Panter, koliko čujem, vredi 1.200.000 evra godišnje, a naša tri vodeća kluba, Split, Cibona i Zadar, imaju zbirni budžet od 1.500.000 evra. Ili dvojica Igokeinih Amerikanaca, Klemons i Karmajkl, vrede koliko i ceo budžet Zadra. S poreznim sistemom kao članice Evropske unije nama je teško da konkurišemo zemljama u okruženju koje nisu u EU", rekao je Mršić, a prenosi Večernji list.

Cibona je trenutno pod blokadama, hrvatski klubovi bore se da prežive. Mršić vidi da problem sa budžetom hrvatskih timova polazi i iz činjenice da je ta zemlja u Evropskoj uniji.

"Mi moramo naći neko rešenje za to kako da razvijamo mlade igrače. Možda da osmislimo projekat nekog kluba u kojem bi igrali igrači do 20 godina i iz kojeg bi onda odlazili u NBA, Evroligu, klubove iz Evrokupa i slično. Nešto kao što Francuzi imaju u svom INSEP-u. Morat ćemo nešto na tom tragu da uradimo. Najgore je ne činiti ništa i da čekamo da se neke stvari same od sebe dogode. To su najveće greške. Bolje je i nešto pokušavati, pa makar i pogrešili, nego sedeti i čekati jer onda neumitno toneš“, rekao je Mršić.

Inače, Mršić će ostati selektor Hrvatske, ali više neće sedeti na klupi Zadra.


tagovi

Kevin Panter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara