Janis Sferopulos (Foto: Starsport)
Janis Sferopulos (Foto: Starsport)

Sferopulos: Loša odbrana, tek pravimo tim sa pobedničkim mentalitetom

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.10.23. | 23:06

Trener Crvene zvezde izneo utiske posle drugog poraza od Partizana

Svestan je bio Janis Sferopulos kada je prihvatio poziv Crvene zvezde da će odmah biti na velikom ispitu. Već u prvim danima od dolaska u klub sačekala su ga dva večita derbija, po jedan i Evroligi i ABA ligi. Njegova ekipa je na kraju izgubila oba.

Posle tesne završnice i poraza 88:86, crveno-beli su pali i u revanšu u okviru regionalnog takmičenjam i pretrpeli prvi ABA poraz u sezoni 98:87.

Izabrane vesti

“Pokušali smo da se borimo da napredujemo u odnosu na prethodnu utakmicu. Dobro smo počeli, imali koncentraciju i sve se kretalo kako smo želeli. Igrali smo dobru odbranu u prvoj deonici, imali dobru egzekuciju u napadu… Nakon početka druge deonice, imali smo najgori period na meču, pala nam je koncentracija, dozvolili smo lake poene od naših protivnika. Izgubili smo koncentaraciju, gubili loptu i dozvolili protivniku da povede 20 poena razlike u drugom poluvremenu. Dobro je što smo odreagovali, našli način da se vratimo, priđemo na minus šest, ali to nije bilo dovoljno. Rekao sam igračima da kada postigneš 87 poena na strani protiv vrlo dobrog tima, a izgubiš, izgubio si zbog odbrane. Moramo da popravimo odbranu. Još smo u tranzicionom periodu, igrači prelaze iz jedne filozofije u drugu. Napravili smo neke greške zbog nedostatka komunikacije, strpljenja I to nas je koštalo lakih poena koji su napravili razliku. Potrudićemo se da napredujemo u odbrani, ali i da igramo bolje u kontinuitetu”, rekao je Sferopulos.

Preuzeo je odgovornost za porazu.

“Nismo zadovoljni rezultatom, nismo igrali dobru odbranu. Ja sam odgovoran, da bih napravio tim kako želim koji će praviti dobre rezultate. Što se tiče reakcije, imali smo bolji pristup, bolje počeli, ali izgubili koncentraciju. Najvažnije je da izgradimo tim sa pobedničkim mentalitetom."

Džoel Bolomboj je proveo poslednjih 13 minuta utakmice na klupi.

"To je bila moja odluka, nije bilo nikakve povrede. Majk je igrao dobro. U prošloj utakmici je bilo drugačije, Majk je ostao na klupi, a Bolomboj je igrao."

Zvezdi je večeras, pored Nemanje Nedovića i Branka Lazića, nedostajao i Adam Hanga.

"Hanga je dobio udarac u prethodnoj utakmici. Imao je otok i lekarsko osoblje se trudi da ga oporavi što je pre moguće."

Kako je zadovoljan igrom plejmejkera?

"Ne moram da pričam o Teodosiću i Šabazu. Jago je mlađi, ali ima kvalitet. Prvi put je ovom nivou i potrebno je vreme da se privikne i stekne stabilnost. Mora da bude spremniji za utakmice, ali na ovom nivou mora da stiče iskustvo. Tu je da nam pomogne, ima veliki potencijal, bio je jedan od najboljih igrača prošle sezone u Nemačkoj, bio je MVP. Verujemo da će napredovati," zaključio je Janis Sferopulos.


tagovi

KK Crvena zvezdaJanis Sferopulos

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara