Šabaz Nejpir (©Star Sport)
Šabaz Nejpir (©Star Sport)

Nejpir: Pokušavam da pomognem, ne promašujem namerno šuteve...

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.10.23. | 23:01

“Najveća razlika je da Sferopulos daje iskru svakom igraču, u pozitivnom smislu. Nebitno da li je prvi ili poslednji igrač, veruje u njih. Verovao je i Duško, ali sada više pričamo. Shvatamo da je svaki igrač važan, to je jedna od prvih stvari koje nam je Janis rekao kada je došao“, rekao je Amerikanac

Nije odigrao najbolje što može, ali ubacio je 23 poena u osam asistencija. No, utisak je da Šabaz Nejpir ne igra ni blizu onako kako realno može, da se ne oseća komotno u svojoj koži trenutno.

To je i on priznao u razgovoru sa medijima posle utakmice.

Izabrane vesti

“Bili smo blizu, napravili smo dobru seriju u trećoj deonici, ali nismo mogli da okrenemo. Bilo nam je teško jer smo promašivali šuteve, individualno nismo mogli da uradimo mnogo“, rekao je Nejpir, pa dodao:

“Pokušavam da pomognem timu, ali i da shvatim zašto šutiram ovako loše. Na kraju ću da shvatim u čemu je problem“.

Šta je problem?

“Po meni, ovo je novi tim, pokušavam da shvatim kada da budem agresivan, kada ne, da shvatim ritam, nove akcije, saigrače, trenera... Pokušavam da shvatim kako da budem najefikasniji za tim. Trenutno se mučim, šteta je. Trudim se najviše što mogu, ne promašujem namerno. Ako ne pogađam, pokušavam da razigram saigrače. Ali, rešiću. Nije dobro biti u ovoj poziciji, ali znam da ću izaći iz ovoga“.

Koja je najveća razlika između novog i starog trenera?

“Najveća razlika je da Sferopulos daje iskru svakom igraču, u pozitivnom smislu. Nebitno da li je prvi ili poslednji igrač, veruje u njih. Verovao je i Duško, ali sada više pričamo. Shvatamo da je svaki igrač važan, to je jedna od prvih stvari koje nam je Janis rekao kada je došao – da su svi igrači važni, da treba da počnemo da pobeđujemo“.

Šta ekipa treba da uradi posle dva poraza u derbijima?

“Nismo hteli da gubimo, svi pokušavaju da shvate kako da budu najbolji za tim. Imamo intervale kada smo dobri, ali onda i kada smo loši u napadu, odbrani, rotacijama... Teško je, svi se bore i pokušavaju da dobiju. Rešićemo ovo. Svako od nas radi jako, nije dobro biti u svemu ovo. Svi smo jeb***o ljuti zbog ovoga. Ali, izaći ćemo iz ovoga“.

Sledeću utakmicu Crvena zvezda igra u četvrtak od 18.30 protiv minhenskog Bajerna u Beogradu.


tagovi

Šabaz NejpirKK Crvena zvezdaABA liga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara