Nikola Jokić protiv Bruklina (©AFP)
Nikola Jokić protiv Bruklina (©AFP)

Stiv Neš očaran: Jokićeva košarka zarazna za gledanje, nesumnjivo je MVP

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.05.21. | 14:38

Isto mišljenje deli i francuski centar Rudi Gober...

Velika prašina digla se zbog priča da je Nikola Jokić sledeći MVP najjače košarkaške lige sveta. Strogi protivnici ove ideje samo dodatno podižu tenziju uvrštavanjem imena poput Džejmsa Hardena, Krisa Pola, Stefa Karija, Džoela Embida ili Janisa Adetokunba u MVP trku, dok košarkaški svet odavno nema dilemu da je Nikola Jokić bez premca.

01.00: (5,00) Klivlend (16,0) Dalas (1,22)

Izabrane vesti

Američke televizije pokušavaju da izazovu reakciju javnosti uključivanjem drugih igrača u konkurenciju za MVP priznanje, pošto je izgleda svima kristalno jasno da je momak iz Sombora bez konkurencije. Ipak, takav narativ naišao je ne samo na oštre kritike, već mnogi u i oko samog Denverovog tima smatraju da Jokić ne dobija pažnju vodećih medija s one strane Atlantika kakvu nesumnjivo zaslužuje. Odnosno, pažnju koju njegova konkurencija dobija iz sedmice u sedmicu.

Možda mediji nisu na Jokićevoj strani, ali ljudi koji igru posmatraju iz prvog reda jesu. Nedugo posle Bruklinovog trijumfa nad Denverom otvorenu podršku dao je Kevin Durent rečima da je “Jokić opasan igrač“ i da će zasluženo poneti MVP priznanje, a isto razmišljanje deli i njegov trener Stiv Neš.

“Nikola Jokić je definitivno MVP za ovu sezonu, nemam dilemu. Od početka sezone igra na istom nivou, čini saigrače boljim i radi sve kako bi tim napredovao i bio što bolji. Uz to izgubio je podršku Džamala Marija, ali ni to nije usporilo ni njega, ni Denver“, izjavio je Neš i dodao:

“To samo pokazuje da je klasa, koliko je zaista dobar. Njegova košarka je zarazna za gledanje. Deli fantastična dodavanja, ali i odlično čita igru. Deli tačdaun dodavanja, a kada je on na parketu, lopta se kreće perfektno i uvek pronađe čoveka kojem je namenjena. Kada gledate njega košarka vam izgleda tako jednostavno. On je prva domina u nizu“.

Zanimljiv je pogled stručnjaka Netsa, s obzirom da je Džejms Harden nedavno sam izjavio da se “već oseća kao da je MVP“. Američki mediji su takođe preneli vest da Isto razmišljanje po pitanju MVP nagrade deli i Rudi Gober. Najplaćeniji centar današnjice i jedan od retkih košarkaša koji je potpisao ugovor vredan preko 200.000.000 dolara je u razgovoru s novinarima posle Jutinog trijumfa nad Denverom noć pre Bruklina rekao da Jokića vidi kao jedinog legitimnog kandidata za najveće individualno priznanje u NBA ligi.

Podsetimo, prema zvaničnoj MVP tabeli na sajtu NBA lige Nikola Jokić je i dalje prvi kandidat za glavnu nagradu, dok su iza njega Džoel Embid i Janis Adetokunbo, što je nepromenjen poredak u odnosu na prošlu sedmicu.



tagovi

Nikola JokićDenver NagetsMVP NBA ligeStiv NešRudi Gober

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara