Vlasnici A licence protiv Janakopulosa: Nulta tolerancija, zajedno na strani Evrolige, želimo Panatinaikos uz nas

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.06.20. | 12:06

Deset klubova izašlo u javnost s identičnim razmišljanjem, sve u korist elitnog takmičenja

Panatinaikosov izlazak iz Evrolige najveće biće značajno komplikovaniji nego što se prvobitno mislilo i u to više nema ni trunke dileme.

Nešto ranije na stranicama portala MOZZART Sport imali ste priliku da pročitate analizu situacije u kojoj se atinski velikan nalazi posle odluke da pokrene postupak za izlazak iz Evrolige i koliko je zapravo komplikovan put do realizacije ove ideje, a ubrzo je svetlost dana ugledalo i zajedničko saopštenje preostalih vlasnika desetogodišnje A licence.

Izabrane vesti

Saopštenje EvroligeSaopštenje Evrolige

U redovima čiji su potpisnici Efes, Armani, CSKA, Barselona, Fenerbahče, Baskonija, Makabi, Olimpijakos, Real Madrid i Žalgiris iznet je jednoglasan stav da su svi oni na strani Evrolige i da žele Panatinaikos u takmičenju i u budućnosti!

Saopštenje prenosimo u celosti:

“U svetlu nedavnih izjava gospodina Dimitrisa Janakopulosa, deset licenciranih klubova Evrolige žele da iznesu sledeće statove:

  1. Svih deset klubova, bez izuzetaka, veruju u projekat Evrolige i nastavljaju da veruju u isti.
  2. Klubovi su ujedinjeni i ostaju čvrsto jedni uz druge, jer su zajedničkim snagama i postigli uspeh.
  3. Pozitivna evolucija Evrolige u poslednjih 20 godina, a pogotovo u poslednjoj deceniji, samo je ojačala veru u projekat i povećala želju svih nas da zajednički gradimo uspeh i podignemo evropsku košarku na sledeći nivo. Izuzetni porast kvaliteta rezultat je posvećenosti, ekonomske situacije i želje. Tako smo privukli veliki broj poslovnih partnera u Evroligin ekosistem i oni vide potencijal za dalji rast i razvoj organizacije.
  4. Od 2000. godine Evroliga je postavila visoke standarde, finansijske i regulatorne, ali i po pitanju transparentnosti rada, disciplinskog i sudijskog aspekta. Takvi standardi mogu da se porede samo sa onima iz najboljih sportskih organizacija na svetu.
  5. Evroliga, prema svim projekcijama i analizama, ima i dalje veliki potencijal daljeg rasta. Klubovi ostaju potpuno posvećeni nastavku rasta i preduzeće sve potrebne korake kako bi se profesionalna klupska košarka u Evropi podigla na sledeći nivo i donese visok nivo takmičenja na kontinentu, uz sve veći rast navijačke baze.
  6. Svi klubovi izražavaju čvrstu želju da Panatinaikos nastavi svoj put u Evroligi jer je ovaj klub bio integralni deo takmičenja u poslednjih 19 godina. Ali, kontinuirani pritisci i teške reči gospodina Janakopulosa neće se tolerisati. Klubovi će preduzeti sve potrebne akcije kako bi se zaštitila reputacija i integritet kolektiva i takmičenja, ali i da klub u potpunosti poštuje obaveze kojima se obaveza kao član ove grupe“.

Panatinaikos se našao u ćoskokaku. Podsetimo, da bi izašao iz takmičenja, PAO mora da dobije saglasnost svih preostalih vlasnika A licence. To se izvesno neće desiti...



tagovi

Panatinaikos

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara