Željko Obradović (©MN Press)
Željko Obradović (©MN Press)

Željko Obradović ponovo ima dve prozivke: Prvo se testiraju mlade snage, pa dolaze stariji

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.08.23. | 10:33

Okupljanje kreće već u ponedeljak

Približava se kraj godišnjih odmora u redovima dva najveća srpska kluba. Partizan Mozzart Bet i ove godine će imati dve prozivke, a pripreme za takmičarsku 2023/24 nezvanično počinju 21. avgusta.

Tada će Željko Obradović, drugu godinu zaredom, prvo testirati mlade snage crno-belih, dok će sedam dana kasnije početi okupljanje i starijih igrača, odnosno prvotimaca.

Izabrane vesti

Partizan Mozzart Bet još ne može da računa na Ognjena Jaramaza, Uroša Trifunovića i Alena Smailagića koji su bili donedavno na spisku reprezentacije za Mundobasket u Manili, ali su otpali zbog povreda i bolesti. Njihovo stanje prati lekarski tim reprezentacije i šampiona Jadranske lige, pa se očekuje da se u dogledno vreme priključe sastavu.

Iz prošlogodišnjeg tima ostali su Kevin Panter, Zek Ledej, Aleksa Avramović i Džejms Naneli koji su produžili ugovore sa klubom, te Danilo Anđušić i Tristan Vukčević koji imaju važeću saradnju za narednu sezonu. Balša Koprivica se nedavno vratio sa individualnih priprema u SAD i spreman je za novi izazov.

Novi igrači pored Jaramaza su Mateuš Ponitka i Pi Džej Doužer. Poljski reprezentativac je u nedavnom razgovoru za Mozzart Sport otkrio da će se priključiti pripremama crno-belih od starta, a očekuje se u to vreme i dolazak nekadašnjeg saigrača Nikole Jokića u Denveru.

Partizan Mozzart Bet u ovim danima još traži dvojicu košarkaša – prvog centra i četvorku. Što se pripremnih utakmica tiče, Parni valjak će u periodu od 6. do 10. septembra gostovati u Laktašima na jakom turniru gde će učesnici biti još Igokea, moskovski CSKA, Galatasaraj, Hapoel Jerusalim i Turk Telekom. Jake provere Partizan Mozzart Bet igraće i na Rodosu zajedno sa Panatinaikosom, Makabijem i Fenerbahčeom.

Crno-beli će 18. septembra igrati ABA Superkup, a protivnik u četvrtfinalu je Mega. Prvi meč u regionalnom takmičenju igraće sa Mornarom kod kuće, dok će na otvaranju Evrolige gostovati Makabiju u Tel Avivu 5. oktobra.



tagovi

Željko ObradovićKK PartizanPartizan Mozzart Bet

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara