Foto: twitter.com/zenitbasket
Foto: twitter.com/zenitbasket

Zvanično: Jutro posle osvojene titule, Lojd potpisao na dve godine sa Zenitom

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.06.21. | 13:17

Amerikanac se sinoć oprostio od Crvene zvezde i već zadužio opremu u novom klubu

Kao što je Mozzart Sport prvi najavio, Džordan Lojd je sada i zvanično novi košarkaš Zenita iz Sankt Peterburga. Američki bek je posle osvojene triple krune u dresu Crvene zvezde odlučio karijeru da nastavi u Rusiji, gde je sa ekipom Ćavija Paskvala parafirao saradnju na dve godine.

Posle jako dobre sezone u dresu Valensije, bivši košarkaš Toronto Reptorsa (sa kojim je došao i do šampionskog prstena) se odlučio za Mali Kalemegdan. Prihvatio je ponudu Zvezde i od prvog jula postao igrač srpskog šampiona. Istakao je da je došao sa željom da bude lider, svestan da će dobiti puno prostora.

Izabrane vesti

Tako je i bilo, Lojd je bio treći strelac Evrolige kao košarkaš Crvene zvezde (17,3 poena po meču), a na kraju je uzeo triplu krunu u crveno-belom i postao najbolji strani strelac u istoriji kluba. Na 64 nastupa skupa je ubeležio 1037 poena, te je tako preskočio Tejlora Ročestija (1036 poena na 75 nastupa).

Malo je reći da je napravio sjajan izbor kada se pored brojnih drugih ponuda odlučio za Zvezdinu, a posle jedne sezone je došao red i da se unovče dobre igra u crveno-belom dresu, a pored interesovanja Makabija i Olimpijakosa, Lojda je na kraju "ukrao" Zenit.

Generalni direktor Zenita Aleksander Cerkovni je istakao da je dolaskom američkog šutera ozbiljno pojačan napadački potencijal ekipe.

"Sa ovim pojačanjim, najpre, planiramo da pojačamo naš napadački potencijal i mogućnosti u napadu. Ključne utakmice u sezoni za nama su pokazale da imamo problema i da samo jedan konstatan poenter nije dovoljan za bolji rezultat".

Trener Zenita Ćavi Paskval je istakao da je izuzetno zadovoljan.

"U pitanju je igrač koji je sazreo, ali još uvek ima prostora da napreduje. Jako mi je drago što je Džordan odabrao Zenit na tom putu".

Lojd je uzvuđen i želi da pobeđuje. Na to se ipak navikao za kratko vreme u Crvenoj zvezdi.

"Uzbuđen sam što ću se priključiti Zenitu. Ovo je sjajan klub, a imamo i zajednički cilj - da pobedimo na svakoj utakmici u svakom takmičenju. Uveren sam da mogu da pomognem timu da ostvari svoje ciljeve. Posebno mi je drago što je bilo i navijača prošle sezone. Radujem se dolasku u ekipu".



tagovi

KK Crvena zvezdaKK ZenitDžordan Lojd

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara