Humanitarni tiket u podne: Jovan Ciga Sekulić tipuje za lečenje trogodišnje Tare Luković

Vreme čitanja: 4min | uto. 26.01.21. | 11:01

Doajen sportskog novinarstva oprezno-mudrim tipovima nišani kvotu 14,37

Kada se tipovanja lati jedan doajen sportskog novinarstva, omiljeno pero nekadašnjeg JSL „Sporta“, onda razmišljanja o kvalitetu odvojenih tipova ne sme da bude. Uvereni u odmerenost jednog Jovana Cige Sekulića koji je decenije iza nas obeležio svojim bovinarskim profesionalizmom, u prilici smo da u 1.664. izdanju „Humanitarnog tiketa u podne“ promovišemo tipove namenjenog lečenju trogodišnje Tare Luković.

Konstatujemo da se trenutno nalazimo na kvoti 14,37, te da čekamo potencijalni dobitak u iznosu od 143.700 dinara . Do sume smo došli na osnovu šest odigranih parova Jovana Cige Sekulića koji je kao trag u vremenu izdao knjigu „Od Montevidea do Moskve” napisanu u saradnji sa Vladimirom Stankovićem. Reč je o pravom spomenaru fudbala, delu istorije 20 svetskih Mundijala, čiji su svedoci bili njeni autori.

Izabrane vesti

Starujemo uz meč KRISTAL PALAS – VEST HEM. Čekićari su samo na minus dva boda u odnosu na liverpul, neporaženi su na prethodnih pet utakmica, pa imaju pravo da pucaju na pobedu protiv rezultatski šarenog rivala. Međutim, treba imati u vidu da je na ovaj par došao X u decembru, pa je svakako mimo tipa na konačan ishod bolje je obratiti pažnju na GG tradiciju para koja funcioniše već sedam puta uzastopno.

„Kombinujem X2&2+”, poručio nam je Sekulić, koji je ako ste premladi da se sećate te 1991. godine pratio Zvezdu sve do Barija…

Idemo na utakmicu NJUKASL – LIDS. Ozbiljne podbačaje u poslednje vreme beleži Njukasl. Lids je izgubio dva meča, pa o emotivnom pražnjenju sa obe strane ne treba ni govoriti. Setimo li se decembarskih 5:2 za Lids u decembru mesecu, ne treba da nas čudi ni igračka nada da bi i sada u izvesnoj meri bilo očekivano makar umereno raspucavanje.

„X2&2+”, konstatuje Sekulić, odvajajući na stranu kvotu 1,55, nadajući se da će baš on nastaviti niz dobitaka u “Humanitarnom tiketu u podne” s poslednjom stavkom na igri trenera Mladena Dodića koji je svoju donaciju prosledio Domu za decu i omladinu “Jefimija” iz Kruševca. 

Prelazimo na susret EMEN – PSV. Protiv fenjeraša PSV neće imati nikav kompleks. Ako se ičemu treba nadati na ovom meču onda je to juriš trećeplasirane družine, uz eventalno raspucavanje. Poslednji susret para dobio je PSV u septembru mesecu sa 2:1.

„U ovoj prilici ide 2&3+”.

Selimo se na susret šesnaestine filala FA kupa Engleske u režiji para BORNMUT – KROLI TAUN. Iz Engleske 4, pravo na Bormnut… Jasno, videli smo prethodnih dana kako veliki padaju od malih, ali još jedno izenađenje tog tipa bilo bi zaista previše. Bornmut je dakle apsolutni favorit koji u susret ulazi nakon dva vezana poraza u Čempionšipu. Na ovoj utakmici taj negativan trend svakako bi trebalo da se prekine.

„Jedinica“, kratko je prokomentarisao doajen sportskog novinarstva.

Već se selimo u Portugaliju, na utakmicu BRAGA – ŽIL VISENTE. Ma koliko da Žil Visente želi bodove za distanciranje od fenjeraške družine, Braga nije rival gde će ga sačekati bilo šta na tacni. Situacija je još gora po njih ukoliko uzmemo u obzir da je Braga pred ovaj susret poražena od Fereire. Tražiće domaći pobedu po svaku cenu, a da će se ona juriti i iz inata svedoči poslednji X para iz februara prošle godine.

„Očekujem pobedu Brage“.

Današnje tipovanje zatvaramo utakmicom BOAVISTA – SPORTING. Sve smo rekli ako kažemo da vođa Primeire gostuje fenjerašu. Šta na to ima da kaže Jovan Ciga Sekulić?

“Čista dvojka”, jasan je naš današnji gost koji svim srcem želi da pomogne lečenje trogodišnje Tare Luković.

Inače, Tari je zbog teške bolesti onemogućeno da samostalno sedi, jede, priča. Odgovarajuće terapije koje bi poboljšale njeno stanje obavljaju se na klinici „Dečiji osmeh“ u Novom Sadu, ali su one skupe i dugoročne. Finansijska pomoć bi bila od ogromnog značaja za što skorije otpočinjanje sa aktivnim terapijama. Za Taru otvoren račun pri Fondaciji “Budi human”.

Zahvaljujemo se Jovani Cigi Sekuliću na igri plemenitom tipovanju, a o njegovoj karijeri više nećemo, jer kako pisati o čoveku koji je prevazišao puki novinarski izveštaj, pa postao deo moderne istorije jugoslovenskog i srpskog sporta.

Želimo mu uspeh u svemu što radi, ali pre svega da baš njegovo ime upišemo u anale MOZZART plemenitosti kao novu, uspešnu u ličnost u plejadi poznatih kojima je pošlo za rukom da do ovog mometa ostvare dobitke koji trenutno broje  18.151.494 dinara  prosleđenih na brojne adrese širom zemlje.

PLEMENITI BET INFO – REPUBLIKA SRPSKA

Jovan Ciga Sekulić će na plemenitom tiketu u RS, s istom igračkom kombinacijom kao i u Srbiji potencijalni dobitak proslediti na adresu Doma za negu starijih lica “Kostajnica”. MOZZART kvota je dakle ista i iznosi 14,37, a potencijalni dobitak zaračunat je na osnovu svakodnevne kompanijske uplate od 50 konvertibilnih maraka.

Kvote, na odigrane utakmice, bile su aktuelne u momentu sastavljanja tiketa!

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN


tagovi

humanitarni tiketsportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara