Humanitarni tiket u podne: Lazar Lečić tipuje za Udruženje građana za borbu protiv retkih bolesti kod dece “Život”

Vreme čitanja: 5min | pon. 22.02.21. | 11:21

Čuveni Laza Grk nada se da u Pamploni jedan tim neće postići gol

Georgievski, Naumoski, Gečevski, Samardžiski, Magdeski, Pero Antić samo su neka od najpoznatijih košarkaških imena iz Severne Makedonije. Međutim, u nekadašnjoj jugoslovenskoj republici ne bi se igrala kvalitetna košarka da nije bilo legendarnog Laze Grka.

Lazar Lečić (82) rođen je u Kraljevini Jugoslaviji. Smatra se osnivačem makedonske košarke. Igračku karijeru započeo je u Rabotničkom daleke 1957. godine. Trenerski staž čuvenog Laze trajao je 38 godina, ali očigledno i dalje traje. Do 1972. godine boravio je u Skoplju da bi se preselio u Čačak. Vodio je Borac i stigao do četvrtog mesta u tadašnjoj ligi. Halu kraj Morave zamenio je Tivolijem, potom SPENS – om pa se vratio u Skoplje. Vodio je MZT, potom grčki Aris sa kojim je uzeo prvenstvo i kup i igrao Evroligu. Sa Nikol Fertom osvojio je još jedno prvenstvo Makedonije. Bio je deo stručnog štaba reprezentacije Jugoslavije koja je osvojila prvu zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu održanom u Ljubljani.

Izabrane vesti

I danas se prepričavaju Lečićevi šmekerski i šarmerski potezi. Za Mozzart Sport je kazao da je bilo svega. Da je igrao sa šestoricom igrača na terenu, istovremeno sa dve lopte… Verujemo da je i za današnji Humanitarni tiket u podne pripremio dobitnu strategiju.

Čuveni Laza Grk startuje iz Belgije, KLUB BRIŽ – LEUVEN. Domaći igraju oslabljeni, bez četvorice igrača, a gostima izostaju dva više fudbalera. Iza Briža je 10 pobeda i jedan remi. Domaći čvrsto drže lidersko mesto sa 20 poena više od rivala. Gosti su na poslednje dve utakmice remizirali pa pobedili. Poslednji okršaj dve ekipe pripao je Leuvenu, pobeda od 2:1, ali bolji međusobni skor ima Briž, 7:0:3.

“Očekujem gol u prvom, odnosno minimum dva gola u nastavku meča”.

Bio je višestruki prvak Makedonije u plivanju. Potom je trenirao vaterpolo, igrao stoni tenis, bio rukometni golman i na kraju je zavoleo košarku. U Beogradu je studirao, a družio se u Radničkom sa Crvenog krsta, sa Rankom Žeravicom, Slobodanom Pivom Ivkovićem… Najveći Lazin uzor bio je Profesor, Aca Nikolić. Idemo u Seriju A, JUVENTUS – KROTONE. Stara dama zaostaje za vodećim rivalima iz Milana, ali ima čak 30 bodova više od fenjeraša. Porto i Napoli su bili bolji od Juvea, dok Krotone ima četiri poraza u nizu. Kada se pogledaju međusobni okršaji Juventus je dobio pet mečeva bez primljenog gola, dok su poslednja dva okončana sa 1:1.

“Da odigram na broj golova, od tri do pet”.

U Severnoj Makedoniji svakako navija za Rabotnički, u Srbiji za Crvenu zvezdu, a u Grčkoj obožava Aris. Naredna utakmica na plemenitom listiću startuje u 21.00 sat, OSASUNA – SEVILJA. Oslabljeni sastav iz Pamplone ima 20 bodova manje od Sevilje. Posle osam pobeda Sevilja je izgubila od Dortmunda. Poslednje utakmice Osasuna je dobila. Međusobni odnos je,13:11:19.

“Jedna mreža će mirovati, NG”.

Lazar Lečić je vodio na hiljade utakmica i svaka je bila po nečemu posebna. Bilo je raznih zgoda koji su povezani sa imenom Mozzartovog plemenitog gosta. Igralo se i sa dve lopte, šestoricom igrača… Vodio je klubove od Grčke do Slovenije. Kao svoje klubove doživljava Rabotnički, MZT i Nikol Fert u Makedoniji. U Olimpiji je boravio dva puta, sa Borcem je stigao do najboljeg rezultata Čačana u istoriji kluba, a sada smo u Premijer ligi, BRAJTON – KRISTAL PALAS. Najubedljiviju pobedu od 5:0 ima Palas dok je međusobni odnos 5:6:7. Poslednji okršaj okončan je remijem 1:1. Domaći imaju tri boda zaostatka, poslednji remi sa Aston Vilom dok je Palas izgubio poslednje dve utakmice i za 180 minuta nije dao gol.

“Dupla šansa, jedan, iks, uz nula do dva gola”.

Lečića upoznajemo sa našim društveno odgovornim poslovanjem. MOZZART je u akciji “Sto terena za jednu igru” obnovio i svečano otvorio tačno 85. košarkaških terena. U naselju “Stepa Stepanović” otvoren je renovirani teren “Željko Rebrača”. U Zemunu “Novica Veličković”. Na otvaranju čačanskog Želovog terena svečanost su uveličali Duda Ivković, Dragan Kićanović, Željko Obradović…

Bili smo i generalni sponzori studentskog sporta na Beogradskom univerzitetu, generalni sponzori KK Borac. Mozzart je bio naslovni sponzor KLS – a, sponzor ABA lige. Beting partneri smo KSS – a , FSS – a , FK Crvena zvezda, KK Partizan…U akciji “Novi dresovi za nove šampione” doniramo sportsku opremu, svojevremeno smo donirali inkubatore našim porodilištima.

Mozzart je donirao deset najsavremenijih respiratora za ukupnih 200.000 evra. Izdvojena su sredstva za pomoć bolnicama 150.000 i penzionerima, 100.000 evra. Poslednje akcije su donacije svežeg voća i vitaminskih sokova, 40 tona, za naše preopterećene zdravstvene radnike kao i donacije kreveta za intenzivnu negu. Za UDUS, uz pomoć naših poznatih glumaca i predstave “Balkanski špijun”, Mozzart je obezbedio tri i po miliona dinara.

Podsećamo na MOZZART – ove plemenite kladioce u “Humanitarnom tiketu u podne” sa iznosima od preko 100.000, 00 dinara.To su: Andrea Trinkijeri, Ivan Jović, Strahinja Gavrilović, Vanja Bulić, Momčilo Bajagić, Uroš Tripković, Radomir Antić, Vojin Ćetković, Vojkan Borisavljević, Zdravko Čolić, Jovan Maljoković, Nenad Stojmenović, Sara Sakradžija, Milan Caci Mihailović, Miloš Teodosić, Danica Ristovski, Dimitrije Ilić, Marko Tejić, Srđan Vasiljević, Milica Mandić, Branislav Trifunović, Predrag Miljuš, Dragana Cvijić, Boris Režak, Duško Pijetlović, Prof. Branko Đurović, Duško Nikolić, Zoran Vujičić, Milan Pavkov, Ana Joković, Ivica Šurjak, Emir Kusturica, Aleksandar Srećković, Nikola Mišković, Dejan Mišković, Zoran Višić, Ljubiša Stojanović, Milan Mačvan, Nenad Brnović, Ivan Paunić, Dejan Ristić, Milena Pavlović Čučilović, Antun Novaković, Pero Antić, Ivan Ivković, Brajs Džouns, Nebojša Vučićević, Darko Tešović, Aleksandar Simetrija Đorđević, Zoran Njeguš, Milan Zelen, Predrag Jeremić, Igor Gluščević, Slavoljub Krnjinac, Mirko Milikić, Mladen Krstajić, Vanja Savić, Vladimir Lučić, Danilo Nikolić Danilo Nikolić, Olja Lević, Milovan Ćirković, Danilo Anđušić, Zoran Moka Slavnić, Marko Baćović i Radivoje Lale Bojičić.

MOZZART – ov 843. učesnik Humanitarnog tiketa u podne, proslavljeni eks jugoslovenski i splitski fudbaler, Ivica Šurjak, sastavio humanitarni tiket za rekordnih 823.600, 00 dinara. Ivica je dobitak usmerio ka Udruženju roditelja dece obolelih od malignih bolesti – ZVONČICA.

Napomenimo da trenutna donirana suma kompanije MOZZART, samo u Humanitarnom tiketu u podne, iznosi 18.745.537 dinara.

Ne smemo zaboraviti ni na kompanijske donacije koje odlaze u RS.    

Ukoliko “prođe” humanitarni tiket našeg gosta dobitak će biti doniran za Humanitarnu organizaciju “Veliko srce” iz Bijeljine. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Kvote su bile aktuelne u momentu sastavljanja Humanitarnog tiketa u podne!

PIŠU: Đurđe MEČANIN/Mloš MILIĆ

djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

humanitarni tiketsportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara