Bilans medalja
Bilans medalja

Bilans medalja: Zlatna Milica za proboj Srbije među prvih 15!

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.07.21. | 14:47

Srbija se u ovom trenutku nalazi ispred Nemačke, Španije, Hrvatske...

Zlato Milice Mandić u tekvondou na Olimpijskim igrama u Tokiju dovelo je Srbiju među top 15 selekcija po značaju osvojenih medalja!

Srbija je ujedno postala i jedna od 30 nacija sa bar jednim zlatnim odličjem u kolekciji. Po jedno zlato, srebro i bronza zasad, a nadamo se da ćemo uskoro moći da slavimo i radujemo se novim uspesima srpskih olimpijaca.

Izabrane vesti

Gledajući samo osvajače zlata na vrhu liste su već počeli da se izdvajaju SAD, Kina i Japan sa po devet najsjajnijih odličja, s tim što Ameri imaju ukupno 23, Kinezi 21, a Japanci 17 medalja. Isti broj ima i Rusija, s tim što “samo“ šest zlatnih.

Naša zemlja se u ovom trenutku nalazi rame uz rame sa Italijom, Kineskim Tajpejem, Brazilom, Švajcarskom i Slovenijom po broju zlatnih odličja, s tim što smo s komšijama potpuno poravnati u ukupnom bilansu medalja i redosledu istih.

Iako ima još vremena do kraja četvrtog takmičarskog dana u Tokiju, Srbija se sada nalazi ispred Nemačke, Hrvatske, Španije, Turske i brojnih drugih zemalja. Od zemalja nekadašnje Jugoslavije medalje imaju još Hrvatska (jedno srebro, dve bronze), te Slovenija (po jedno zlato, srebro i bronza), dok Makedonija ima zagarantovano bar srebro posle plasmana tekvondiste Dejana Georgijevskog u finale kategorije preko 80 kilograma. Tamo ga čeka Rus Vladislav Larin.

Podsetimo, medalje su Srbiji doneli još Damir Mikec (srebro) u konkurenciji vazdušni pištolj deset metara, te Tijana Bogdanović (bronzu) u tekvondou za takmičarke do 49 kilograma.



tagovi

tokio 2020Olimpijske igre 2020Olimpijske igre 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara