Slavlje Bilsa posle plasmana u polufinale AFC-a (©Reuters)
Slavlje Bilsa posle plasmana u polufinale AFC-a (©Reuters)

Bilsi posle trilera slomili Koltse, ranjeni Remsi razbili užasni Sijetl, Brejdi odveo Tampu u polufinale konferencije (VIDEO)

Vreme čitanja: 6min | ned. 10.01.21. | 02:11

Bafalo teže nego što se očekivalo se plasirao u polufinale Američke fudbalske konferencije (AFC), dok je tim iz Los Anđelesa napravio iznenađenje trijumfom protiv Sihoksa u Nacionalnoj fudbalskoj konferenciji (NFC). Bakanirsi rutinski slavili u Vašingtonu koji je igrao bez Aleksa Smita

Grin Bej Pekersima i Kanzas Siti Čifsima, koji su kao šampioni NFC-a i AFC-a, propustili prvi vikend plej-ofa, u polufinalu konferencija pridružili su se Bafalo Bilsi, Los Anđeles Remsi i Tampa Bej Bakanirsi.

Triler u Bafalo, tesna pobeda Bilsa protiv Indijanapolis Koltsa sa 27:24 u prvom meču "vajld kard" vikenda NFL šampionata. Četa Šona Mekdermota još ne zna potencijalnog protivnika, ali je izvesno da će i naredne nedelje kao drugi nosilac u konferenciji da ima prednost domaćeg terena.

Izabrane vesti

Filip Rivers i drugovi su pružili žestok otpor do ove nedelje raziganim Bilsima koji su postizali veliki broj poena. Ovog puta su zaustavljeni na samo 27, ali je odbrana odigrala ključnu ulogu u finišu. Imali su Koltsi poslednji napad za produžetak ili eventulnu pobedu, ali Rivers nije uspeo da omogući šut za fild gol za produžetak. Pokušao je u poslednjem pokušaju Hail mary pasom sa polovine terena, ali nije uspeo da nađe svoje hvatače, pa je četa Šona Mekdermota ušla u polufinala AFC-a, a kvoterbek Džoš Alen je ostvario prvi trijmf u doigravanju.

Krajem treće četvrtine kod rezultata 17:10 za Bafalo, kiker gostiju Rodrigo Blenkenšip je promaši šut za fild gol sa 33 jardi (pogodio je stativu), a kazna stiže u narednom napadu, kada je Alen bacio pas od 40 jardi ka Stefonu Digsu za tačdaun i prednost 24:10, 12 minuta pre kraja.

Činilo se tada da je pobednik rešen, ali se gosti ne predaju. Zahvaljujuću dobrom trčanju Tejlora i Hejnsa uspeli su dva puta da dođe do tačdauna, ali na kraju u poslednjem napadu nije bilo snage kod Riversa, pa su Koltsi položili račune, a ovo bi mogla da bude poslednja utakmica u karijeru za iskusnog kvoterbeka kome ističe jednogodišnju ugovor sa Koltsima i videćemo da li će veteran da se vrati u ligu i naredne sezone.

Džoš Alen je bacio dva tačdauna, a imao je 26 uspešnih dodavanja iz 35 pokušaja. Digs je briljirao sa 129 jardim i tačdaunom. Kvoterbek Bilsa Alen je bio i najbolji trkač svog tima sa 54 jardi. Kod Indijanapolisa, Rivers je bio solidan. Imao je 309 jardi, dva tačdaun pasa, dok su raning bekovi Koltsa Tejlor i Hejns ukupno imali 153 jardi trčanjem.

Derijus Vilijams je presekao loptu Vilsonu i postigao defanzivni tačdaun (©Reuters)Derijus Vilijams je presekao loptu Vilsonu i postigao defanzivni tačdaun (©Reuters)

Los Anđeles Remsi su pregazili tragično loši Sijetl u gostima sa 30:20. Sihoksi su u meč ušli kao blagi favoriti, ali su odigrali katastrofalno, pogotovo u napadu. Jednu od najgorih partija u karijeri imao je kvoterbek Sihoksa Rasel Vilson koji ništa nije mogao protiv odbrane gostiju. Defanzivci Remsa su terorisali Vilsona, Superboul šampiona iz 2013. godine iako su veći deo drugog poluvremena igrali bez povređenog najboljeg defanzivca lige Erona Donalda. On je na početku drugog poluvremena doživeo povredu rebara i nije se vraćao u igru. U finišu se povredio i najbolji risiver tima Kuper Kap, pa je veliko pitanje u kakvom sastavu će Remsi da dočekaju sledeći vikend i polufinale NFC-a.

Gosti su počeli meč sa rezervnimm kvoterbekom Džon Volfordom, ali je posle starta Džamala Adamsa morao da ode u bolnicu već posle prve četvrtine. Doživeo je povredu vrata. U vatru je morao nedovoljno oporavljeni Džered Gof.

On je pre desetak dana operisao palac desne, bacačke ruke. Videlo se da teško baca, ali nije ni morao mnogo da koristi ruku jer je imao raspoloženog rukija Kema Ejkersa koji je razbio odbranu Sijetla. U prvih 30 minuta je imao istrčani tačdaun i čak 142 jardi. Meč je završio sa 176 jardi, od toga trčanjem 131.

Kod Sijetla jedini vredan pažnje bio je risiver Di Kej Metkelf koji je imao oba tačdauna pasa. Vilson je imao samo 11 uspešnih dodavanja iz 27 pokušaja, za samo 174 jarda. Imao je dva tačdauna, ali i presečenu loptu posle koje su Remsi stigli do tačdauna u drugoj četvrtini. Junak je bio Derijus Vilijams. Gof je imao samo devet uspešnih pasova iz 19 pokušaja, za 159 jardi, a bacio je tačdaun ka Robertu Vudsu na nešto manje od pet minuta pre kraja, kada je i odlučeno pitanje pobednika. Remsi će u polufinalu Nacionalne fudbalske konferencije verovatno da ide na Lembo fildu na noge Grin Beju, ukoliko očekivano Nju Orlenas Sejntsi pobede Čikago Berse na svom terenu u nedelju (22.40).

Veliki Tom Brejdi vodio je Tampa Bej do polufinala NFC-a. Bakanirsi su slavili potiv desetkovanih Vašingtona u gostima sa 31:23. Domaćin je nekoliko sati pre meča saznao da Aleks Smit, ipak, ne može da igra zbog povrede, pa je posao gostima sa Floride bio olakšan. I sa četvrtim kvoterbekom ove sezone Tejlorom Hajnikeom, četa Rona Rivere je pružila žestok otpor. Od prvog napada, Tampa je bila u vođstvu, ali su domaćini disali za vrat favorizovanim Bakanirsima. Posle tačdauna Antonija Brauna u prvoj četvtini na pas Brejdija, Tampa je povela sa 9:0. Činilo se da timu iz prestonice preti katastrofa, ali se budi domaćin.

U trećoj četvtini, Vašington je prišao samo na dva poena zaostatka posle istrčanog tačdauna Hajnikea – 16:18. Međutim, u poslednjih 10 minuta, odlični raning bek Tampe Leonard Fornet je postigao tačdaun za povećanje prednosti, ali je Kem Sims na pet minuta minuta pre kraja uneo dramu poentiranjem u end zoni Tampe – 23:28. Kiker Rajan Sakop je sa tri poena rešio pitanje pobednika na manje od četiri minuta pre kraja. Imali su domaćini poslednji napad za eventualno izjednačenje, ali je odbrana Bakanirsa bila na pravom mestu.

Tom Brejdi (©Reuters)Tom Brejdi (©Reuters)

Brejdi je nastavio sa sjajnim igrama. Bacio je dva tačdaun pasa, imao čak 381 jardi. Majk Evans je stigao do 119, Kameron Brejt do 80, a Kris Gadvin do 79 jardi. Leonard Fornet je nosi igru trčanjem umesto povređenog Ronalda Džonsa. Završio je meč sa 93 jardi probijanjem, a imao je i četiri hvatanja za 39.

Hajnike je bacio odličnih 306 jardi, imao po tačdaun pas i istrčao je jedan, a u prvoj četvtini je bacio jedinu presečenu loptu. U napadu se istakao risiver Kem Sims sa 104 jardi, ali to je bilo nedovoljno da se pobedi četa Brusa Erijansa.

Ako Nju Orleans pobedi Čikago danas (22.40), što je realno, Tampa će put Luzijane na noge Sejntsima koji su ih ove sezone razbili oba puta. U slučaju pobede Bersa u Mercedes Superdomu, Bakanirsi će na noge Grin Beju na zaleđenom Lembo fildu naredne nedelje. Bila je ovo prva pobeda Tampe u plej-ofu posle 18 godina, odnosno od sezone kada su Bakanirsi stigli do jedine titule u istoriji kada ih je predvodio Džon Gruden, sadašnji trener Las Vegas Rejdersa. Brejdi je stigao do čak 31. trijumfa u plej-ofu, a iza njega Džo Montana ima skkor duplo manje trijumfa - 16.

NFL – PLEJ-OF, "VAJLD KARD" RUNDA

Subota

Bafalo Bils - Indijanapolis Kolts 27:24 (7:3, 7:7, 3:0, 10:14)

Sijetl Sihoks - Los Anđeles Rems 20:30 (0:3, 10:17, 3:0, 7:10)

Nedelja

Vašington Fudbol tim - Tampa Bej Bakanirs 23:31 (0:9, 7:9, 9:0, 7:13)

19.05: (2,55) Tenesi Tajtens (14,0) Baltimor Rejvens (1,60)

22.40: (1,20) Nju Orleans Sejnts (15,0) Čikago Bers (5,40)

Ponedeljak

02.15: (1,40) Pitsburg Stilers (14,0) Klivlend Brauns (3,35)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Indijanapolis KoltsBafalo BilsLos Anđeles RemsSijetl SihoksNFLNFL liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara