Ovo je nekada bio bolid Formule 1 (©Reuters)
Ovo je nekada bio bolid Formule 1 (©Reuters)

"Dobro sam, nekako dobro, hvala svima" (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.11.20. | 00:34

Roman Grožan poslao poruku iz bolnlčke postelje posle stravičnog udesa

Horor scene u nedelju popodne na VN Bahreina u trci Formule 1. Vozač Hasa Roman Grožan imao je užasan udes, kada se zapalio njegov bolid. Srećom, brzo je izašao iz buktinje i prošao samo sa lakšim opekotinama.

Odmah potom trka je prekinuta, a nekoliko minuta trajala neizvesnost oko toga da li je Grožan dobro, da bi se njegov tim brzo oglasio. Iz Hasa su poručili da u kontaktu s njim preko radija i da je dobro.

Izabrane vesti

Nekoliko sati kasnije i francuski vozač Formule 1 se oglasio iz bolničke postelje, sa zavojima na rukama, ali u svesnom stanju.

"Pozdrav svima. Samo sam hteo da kažem da sam dobro, nekako dobro. Pre nekoliko godina nisam bio pristalica oreola, sada verujem da je to sjajna stvar i bez toga ne bih bio ovde i ne bih mogao da pričam sa vama. Puno vam hvala na svim porukama. Hvala celom medicinskom osoblju u bolnici. Nadam se da ću vam uskoro moći napisati neke poruke i reći nešto više“, rekao je Grožan.

Francuza je spasao oreol, uređaj iznad kokpita, koji je uveden pre dve godine. To je spasilo Grožana da ne udari u čeličnu barijeru kada se njegov bolid okrenuo i eksplodirao. Posledice bi bile sigurno fatalne.

Svi rendgenski snimci pokazuju da nema preloma. Grožan će da prenoći u bolnici, a očekuje se da uskoro bude pušten na kućno lečenje.

Grožan je iskusni vozač. Ima 34 godine. Prvu trku je imao pre 11 godina na Evropa Grand priju. U prošloj sezoni je bio 18. u generalnom plasmanu sa osam bodova. U karijeri nema nijednu pobedu, a 10 puta je bio na podijumu. Osvojio je 391 poen u karijeri.



tagovi

Formula 1Roman GrožanVN Bahreinudes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara