Milica Novaković (©Reuters)
Milica Novaković (©Reuters)

Milica Novaković treća u svojoj kvalifikacionoj grupi, ništa od direktnog plasmana u polufinale

Vreme čitanja: 1min | pon. 02.08.21. | 03:03

Ali, imaće naša predstavnica priliku da se domogne završnice kroz četvrtfinale

Milica Novaković je u kvalifikacionoj trci na 200 metara zauzela treće mesto u svojoj grupi, što joj nije donelo direktan plasman u polufinale kojem se nalada. U foto-finišu ostala je bez drugog mesta koje bi joj to garantovalo, pa će kroz „drugu šansu“ potražiti plasman u završnicu.

Propozicije su takve da samo dve devojke iz svake od pet kvalifikacionih grupa stiču direknu prohodnost u polufinale, a sve ostale takmičarke će u četvrtfinalu ponovo okušati sreći i pokušati da učine ono što im iz prve nije pošlo za rukom. Milica Novaković bila je blizu izbegavanja dodatne trke...

Izabrane vesti

U foto-finišu bolja od naše predstavnice bila je ruska kajakašica Svetlana Černigovskaja, koja je ostvarila vreme 41.540, dok je Milica Novaković prešla stazu za 41.579.

Za dužinu čamca ispred bila je Novozelanđanka Lisa Karington. Od prvog do poslednjeg zaveslaja bila je prva i na kraju trku završila s vremenom 40.715. Slabiji start koštao je Milicu Novaković druge pozicije, a iza naše kajakašice u trci na 200 metara završile su Emili Luis (Velika Britanija), Mišel Rasel (Kanada) i Natalija Sergejeva (Kazahstan).


tagovi

kajakOlimpijske igreOlimpijske igre 2020Olimpijske igre 2021tokio 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara