(©Starsport)
(©Starsport)

Radnički overio prvo mesto, Novi Beograd potopio Partizan

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.04.21. | 00:40

Crvena zvezda se vratila na treću poziciju

Svi favoriti ostvarili su pobede u pretposlednjem, 17. kolu ligaškog dela Superlige Srbije. Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca su na svom bazenu lako izašli na kraj sa Naisom. Osvajač Jadranske lige i prvi favorit u domaćem prvenstvu je slavio sa 11:4, a utakmicu je obeležio debi 15-godišnjeg Lazara Antića.

Uroš Stevanović je posle velikih napora glavnim igračima mašinerije Kragujevčana dao voljno, a i pored toga što je Radnički zaigrao u podmlađenom sastavu, bio je izrazito ubedljiv. Stefan Branković je sa četiri gola predvodio Radnički do pobede, a na drugoj strani su četiri igrača postigla po gol (Bolović, Vasić, Kovačević i Kujović).

Izabrane vesti

Najneizvesniji meč odigrali su Partizan i Novi Beograd na Banjici. Crno-beli su pružili dostojan otpor gradskom rivalu, kao što su to učinili i protiv Radničkog, i potvrdili su da će biti neugodan protivnik u plej-ofu. Novi Beograd je trijumfovao rezultatom 8:7, a najefikasniji akter na meču bio je Draško Gogov, igrač Novog Beograda, koji je tri puta zatresao mrežu rivala. Kod crno-belih su dva puta metu pogađali Jakšić i Barać.

Premijer liga, nedelja, 14.30: (1.78) Arsenal (3.50) Fulam (4.90)

Vaterpolisti Crvene zvezde su prekinuli seriju od dve utakmice bez pobede. Crveno-beli su prvo remizirali sa Šapcem, a zatim su ubedljivo poraženi od Radničkog. Pošto su Šapčani u gradu kraj Save nadigrali Zemun (15:8), crveno-belima je bila neophodna pobeda za povratak na treće mesto. To su i uradili. Vaterpolisti Crvene zvezde su na bazenu Slana bara potopili Vojvodinu (12:8). Gavril Subotić nije bio raspucan kao što ume, ali jesu Miloš Vukićević i Ivan Basara. Zvezdin duo je postigao po tri gola, Veljko Tankosić im se priključio sa dva pogotka, a u timu Vojvodine je Ivan Gusarov, bivši igrač Crvene zvezde, predvodio listu strelaca sa tri gola.

Kolo pre kraja poznato je da će Radnički sa prvog mesta u plej-of, kao i da je druga pozicija rezervisana za Novi Beograd. Nepoznanica je ko će sa kote tri u doigravanje – Crvena zvezda ili Šabac. Objektivno gledano crveno-beli imaju zicer. U 18. kolu Superlige Srbije dočekuju Stari grad, dok Šapčani gostuju Novom Beogradu, pa je realnije da klubovi ostanu na trenutnim pozicijama, nego da doće do rokade u finalnoj rundi ligaškog dela.



tagovi

VK RadničkiVK Novi BeogradVK Crvena zvezdaVK PartizanVK ŠabacVK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara