Blaž Janc (©Reuters)
Blaž Janc (©Reuters)

Strašna Barselona uštopovala Lazarova i srušila snove Nanta (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.06.21. | 19:36

Devetostruki šampion Starog kontinenta dominantnom igrom do odlučujuće bitke za trofej

Niko kao Barselona u evropskim okvirima. Ne postavlja se oko toga pitanje, dilema ne postoji. Najmoćniji klub na Starom kontinentu prošetao se do finala Lige šampiona. Rutina u Lankses areni, Nant bez ikakve šanse - 31:26 (15:13).

Evropa dobija novog evropskog prvaka, bilo je to poznato i pre odigravanja finalnog turnira u Kelnu. Nije Kil izvadio kartu za Keln, a Barselona u Nemačkoj brani čast osvajača. Za sada uspešno. Napadaju Katalonci 10. titulu, a u polufinalu su bili neumoljivi. Zamirisalo je u kelnu na novo penjanje Blaugrane na najviši stepenik postolja, demonstrirali su izabranici Ćavija Paskvala silu. Sezona bez poraza u Ligi šampiona, podatak za divljenje, a takva je bila i igra Barselone u polufinalnom sudaru sa Nantom.

Izabrane vesti

Nepobediva je Barselona u 2021. godini, a francuski Nant nije bio ni blizu da je eliminiše. Ništa od finala debitanata u Ligi šampiona, Aleiš Gomez Abeljo i Dika Mem izrešetali su Francuze. Timski je Blaugrana izgledala sjajno, povlačila je konce sve vreme i samo u jednom momentu nije bila u plusu, pri rezultatu 17:17.

Proteklo je polufinale u znaku Barselone, nije se Nant pitao za mnogo toga, a dobru partiju pružio je novopečeni srpski reprezentativac Dragan Pašmalbek. Srbin je u polufinalu postigao tri gola, uz stopostotnu učinkovitost,a protivnik je uspeo da odseče legendarnog Makedonca Kirila Lazarova. Postigao je Lazarov samo dva gola, zatvoreni su mu bili prilazi golu,a anjefikasniji u timu Nanta bio je Španac Valero Rivera sa šest golova.

Nije četa Ćavija Paskvala imala najefikasnijeg aktera meča, ali to nije ni bitno kada timska igra funkcioniše kao švajcarski sat. Idealno su uloge u Barseloni podeljene, sve funkcioniše besprekorno i ne čudi pto rivalu nemaju apsolutno nikakve šanse da je slome. Mem Dika i Aleiš Abeljo Gomez su u pet situacija savladali Emila Nilsena, koji je imao 14 osbrana. Jure Dolenec sledio ih je sa četiri gola, a među stativama španskog tima briljirao je Perez de Vargas Moreno. Skinuo je golman Barselone 16 šuteva igračima Nanta i u velikoj meri olašao Barseloni put do finala.

Barselona i Olborg će sutra igrati za evropsku titulu od 18.00, a pre njih će na teren Pari Sen Žermen i Nant (15.15).

LIGA ŠAMPIONA - POLUFINALE (KELN)

Subota

PSŽ - Olborg 33:35 (15:13)

/Remili 7 - Klar 8/

Barselona - Nant 31:26 (15:13)

/Mem 5 - Rivera 6/


tagovi

RK BarselonaRK NantEHFEHF Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara