Dru Bris i Tom Brejdi (©AFP, ©Shutterstock)
Dru Bris i Tom Brejdi (©AFP, ©Shutterstock)

Sudar svetova – Bris ili Brejdi?

Vreme čitanja: 4min | ned. 17.01.21. | 22:55

NFL: Nju Orleans Sejnts i Tampa Bej Bakanirs odlučuju o poslednjem finalisti konferencija. Domaćin bez Tajsoma Hila i Latavijusa Mareja. Gosti sa Floride naoštreni da se revanširaju četi Šona Pejtona za dva ubedljiva poraza u ligaškom delu sezone. Prvi duel u plej-ofu veterana, budućnih članova Kuće slavnih

Luizijana je na nogama – cela Amerika će noćas (00.40) da bude kraj malih ekrana. Najzanimljiviji meč polufinala konferencija u plej-ofu šampionatu igra se u Mercedes Super domu – Nju Orleans dočekuje Tampa Bej. Pobednik ovog dule gostovaće narednog vikenda Grin Bej Pekersima na Lembo fildu u meču za plasman u Superboul koji se 7. februara igra u Tampi na stadionu Rejmond Džejms.

Već sada znamo da ćemo u meču za titulu da gledamo duel veterana i novog talasa na poziciji kvoterbeka. U Nacionalnoj fudbalskoj konferenciji (NFC) dominiraju iskusni Eron Rodžers, Tom Brejdi i Dru Bris, a u Američkoj fudbaskoj konferenciji (AFC) ostali su u konkurenciji Patrik Mahoms, Bejker Mejfild i Džoš Alen koji su tek tri, četiri godine u NFL karavanu i očekuju ih sigurno velike i dugotrajne karijere.

Izabrane vesti

Duel Sejntsa i Bakanirsa biće premijerni Drua Brisa i Toma Brejdija u plej-ofu, legendarnih kvoterbekova koji zajedno imaju 85 i po godina. Kvoterbek domaćeg tima je pre nekoliko dana napunio 42, a novi vođa napada Tampe, šestostruki osvajač trofeja Vinsa Lombardija sa Nju Ingland Petriotsima, ima 43 i godine. Ova dvojica asova drže mnoge rekorde koji će teško ikada da budu srušeni. Brejdi ima 581 pasova za tačdaun, najviše u istoriji, Bris 10 manje, ali je kvoterbek Sejntsa bacio za nešto više od 1.000 jardi više od velikog rivala i po tome je najbolji svih vremena.

Mediji u SAD-u spekulišu da je ovo poslednja sezona u karijeri za Brisa. Ako Nju Orelans noćas izgubi, legendarnom asu bio bi verovatno poslednji meč u karijeri. Za Brejdija se zna da će sigurno bar još godinu da bude na terenu.

Ova dva tima igraju u istoj diviziji, Jugu Nacionalne fudbalske konferencije. Oba meča ove sezone dobili su Sejntsi. Na otavranju sezone Tampa je pala u Mercedes Superdomu sa 34:23, a Bakanirsi i Brejdi su pregažani na Floridi, poraženi su sa 3:38. Sejntsi su se tada poigravali sa ljutim rivalom.

Međutum, Tampa je od tada zaigrala mnogo bolje. Brejdi je raspoložen u poslednje vreme, ne baca previše presečene lopte, a uspostavio je odličnu konekciju sa elitnim risiverima, Majkom Evansom, Krisom Gadvinom i Antonijem Braunom. Problem za goste je povreda prvog raning bek Ronalda Džonsa. On je otputovao u Luizijanu, ali je neizvesno da li će moći da nosi igru trčanjem Bakanirsa. Ako ne bude spreman, tu je iskusni Leonard Fornet, letošnje pojačanje iz Džeksonvila.

Domaćin je na dan utakmcie saznao da neće moći da računa na povređene Tajsoma Hila, nominalno kvoterbeka, ali specijalca koji sve radi u Sejntsima, i rezervnog raning bek Latavijusa Mareja. Mnogo toga će u napadu Nju Orleansa da zavsi od raspoloženja Elvina Kamere.

Odbrane oba tima su među kvalitetnijim u ligi, ali se u ovom šampionatu za nijansu boljom pokazala defanziva Sejntsa sa Kameronom Džordanom kao vođom. Pokušaće domaćini da napravi pritisak na Brejdiju. Nekoliko duela igrača odlučiće pitanje pobednika, a rat na terenu se očekuje između risivera Tampe Majka Evansa i kornerbeka Sejntsa Maršona Latimora. Nekoliko godina je kao pobednik izlazio Latimor, ali videćemo da li će jedan od najboljih hvatača lige konačno da dobije duel sa direktnim čuvarom. Biće tu i dosta gunđanja, malo je reći da se ne vole...

Očekuje se neizvestan duel, a forma je na strani Tampe, koja je nešto više pokazala u finišu šampionata. Brejdi zna kako se pobeđuje u plej-ofu, dok su Sejntsi bili tragičari prethodnih godina u doigravanjima iako su već nekoliko sezona glavni kandidati iz NFC-a za Superboul. Taj loš niz je prekinut prošle nedelje kada je lako pobeđen Čikago sa 21:9 u „vajl kard“ rundi.

U Mozzartu možete da pogađate koji od devet ponuđenih igrača će da postignu tačdaun ili ne. Najveće šanse da poentiraju kod Sejntsa imaju Elvin Kamera (1,50) i Majkl Tomas (2,15), a kod Tampe Ronald Džons, ako bude igrao (2,30) i Majk Evans (2.35). Kompletnu ponudu pogledajte OVDE.

NFL – PLEJ-OF, POLUFINALA KONFERENCIJA

NFC

Subota

Grin Bej Pekers - Los Anđeles Rems 32:18 (3:3, 16:7, 6:8, 7:0)

Ponedeljak

00.40: (1,80) Nju Orleans Sejnts (13,0) Tampa Bej Bakanirs (2,20)

***kvote su podložne promenama

AFC

Nedelja

Bafalo Bils - Baltimor Rejvens 17:3 (3:0, 0:3, 14:0, 0:0)

Kanzas Siti Čifs - Klivlend Brauns u toku




tagovi

NFL ligaNFLamerički fudbalNju Orleans SejntsDru BrisTom BrejdiTampa Bej Bakanirs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara