Osvajači olimpijskih medalja u trostavu (©Reuters)
Osvajači olimpijskih medalja u trostavu (©Reuters)

BRAVO! Sebić upucao bronzu za Srbiju

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.08.21. | 10:38

Sjajan rezultat za našeg strelca

Srbija ima petu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju. Srpski strelac Milenko Sebić osvojio je bronzano odličije u finalu gađanja malokalibarskom puškom. Još jedan veliki uspeh za naše streljaštvo, koje je započeto srebrom Damira Mikeca. Veliku mentalnu snagu pokazao je Sebić. Nije se predavao ni kada se mislilo da je medalja daleko. I zaslužio je da u 36. godini, na svojim drugim Olimpijskim igrama, stigne do medalje.

Odlično je Milenko Sebić počeo finalnu borbu. Posle prve serije u klečećem stavu je bio drugi. Prvii hitac mu je bio hirurški precizan, pogodio je centar mete, ali Milenko nije zadržao visok standard prilikom naredna dva pucnja. Bio je na petoj poziciji i daleko od borbe za medalju.

Izabrane vesti

Ništa nije slutilo na dramu i razmišljanja da Sebić može do medalje. Naš strelac je drugu seriju u ležećem stavu završio na šestoj poziciji.

Međutim, sve je počelo da se menja kada su strelci počeli da pucaju u stajaćem položaju. Ukrajinac je promašio metu, što je Sebića katapultiralo na četvrtu poziciju. Taj detalj doneo je mnogo samopouzdanja Milenku Sebiću.

Pokazalo se i ovog puta da sreća prati hrabre. U prvoj seriji poslednjeg kruga Ukrajinac Serhi Kuliš kažnjen je zato što je probio "rok" i nije ispucavao sve dijabole na vreme. Praktično je tada Kuliš, kao jedan od najvećih favorita, uz Belurusa Šerbačevića, završio prvu fazu. Potom su otpadali Hrvati Miran Maričić i Petar Gorša, a Sebić je nastavio da gađa bolje od Norvežanina. Kinez Žang je uzeo zlato uz svetski i olimpijski rekord, dok je srebro uzeo Rus Sergej Kamenskij. Kinez je, na kraju, imao 466 poena, Rus je stao na 464.2, Sebić je imao 448.2, dok je Norvežanin ostao na 438.

Kakav je to samo bio finiš Milenka Sebića. Imao je u poslednjoj seriji oko Jasne Šekarić.


tagovi

Olimpijske igretokio 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara