Vanja Ilić (©EHF/Kolektiff)
Vanja Ilić (©EHF/Kolektiff)

Kako bod protiv Islanda može da bude dva za Keln?

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.01.24. | 08:45

Kalkulacije su spremne. Orlove samo pobeda vodi u ostanak u igri za drugi krug, bod bi bio prihvatljiv. Mađari imaju dve meč lopte, fali im jedan trijumf

(od izveštača Mozzart Sporta iz Minhena)

Jedan bod protiv Islanda, optimisti bi rekli osvojen, a pesimisti izgubljen, mogao bi da se pretvori u dva ako Srbija dobije u nedelju Mađarsku, a naše severne komšije u utorak u poslednjem meču savladaju Gislija Kristjansona i drugove. Uslov je da Orlovi uzmu bar bod protiv Crne Gore u utorak. Tada bi u Keln otišli Srbija i Mađarska, a Orlovi bi preneli dva, dok bi severne komšije bile bez bodova u drugoj rundi.

Izabrane vesti

Naime, bodovi za Keln se prenose samo sa onom selekcijom koja se plasirala u Top 12. Dva boda su maksimum koji jedna selekcija može da prenese kada se formiraju dve grupe sa po šest timova iz kojih samo dva tima se bore za medalje.

Srbija bi sa preostala četiri boda išla sigurno u narednu rundu, a verovatno i sa tri, a možda i sa dva remija do kraja prve faze Evropskog prvenstva.

Mađarska je posle pobede nad Crnom Gorom sa 26:24 u najboljoj situaciji jer ima dve meč lopte u preostala dva kola za plasman u narednu rundu. Četi Čeme Rodrigeza meč sa Srbijom nije biti ili ne biti, kao što je to slučaj sa Orlovima koji imaju „drugo finale“.

Nedelja, 20.30: (1,60) Srbija (8,00) Mađarska (2,85)

Pogled na ostale grupe jasno govori da je samo dilema u Minnhenu. Iz Grupe A u Kelnu gotovo sigurni su Francuska i Nemačka, jedino ako se čudo ne ko ne godi, dok je Hrvatska posle pobede nad Španijo izvesnoosigurala to mesto, dok je Furija favorit za kotu 2 u konkurenciji Austrije i Rumunije.

Podstimo, Srbija je u prvom meču na EP odigrala– 27:27 sa Islandom, iako je 36 sekundi pre kraja imala +2.



tagovi

Rukometna reprezentacija SrbijeEHF EURO 2024ep u rukometuRukometni EURO 2024Rukometna reprezentacija Islanda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara