Milena Delić (©MN Press)
Milena Delić (©MN Press)

Plan RSS-a: Igraće 16 zdravih u Mađarskoj

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.01.22. | 17:38

Predsednica Milena Delić za Mozzart Sport: Videćemo sa spiska od 35 rukometaša na koga možemo da računamo. Postoje najave da bi Evropska rukometna federacija (EHF) mogla da smanji obavezni karantin od 14 dana

Korona virusa je desetkovao rukometnu reprezentaciju Srbije. Čak šestorica rukometaša – Vladimir Cupara, Bogdan Radivojević, Stevan Sretenović, Ilija Abutović, Dragan Pešmalbek i Nemanja Zelenović su imali pozitivni nalaz na testiranjima u utorak i danas. Zaražen je i selektor Toni Đerona, trener golmana Dimitrije Pejanović, fizioterapeut Petar Radulović i šef delegacije Milorad Krivokapić.

Evropska rukometna federacija zasad ne popušta, ne dozvoljava da igrači koji su imali pozitivni test budu na terenu bar 14 dana. U redovima Orlova je najalarmantnija sutuacija od svih reprezentacija učesnika kontinentalnog šampionata. Krajem prošle godine je najveći problem imala Francuska, olimpijski šampion iz Tokija koja je imala osam zaraženih, među kojima je bilo i legendarni as Nikola Karabatić. Osam dana je ostalo od prve utakmice u Segedinu protiv Ukrajine. Ko će igrati za Srbiju?

Izabrane vesti

Predsednica Rukometnog saveza Srbije Milena Delić veruje da će naša selekcija, ipak, da igra na šampionatu Starog kontinenta.

"Ova situacija je nepredvidiva, nova za sve. U stalnom sam kontaktu sa generalnim sekretarom saveza, Dejanom Stanojevićem koji je na čelu Zdravstvene komisije RSS-a. On je na vezi sa epidemiolozima. Tražimo rešenje. Na njegovo preporuku odlučeno je da se trenažni proces obustavi na dan, dva, do novog testiranja, da sprečimo dalje širenje zaraze. Dobro je što svi zaraženi imaju lakše simptome“, rekla je Delićeva za Mozzart Sport.

Trka s vremenom je počela.

"Plan B je da vidimo sa šireg spiska od 35 imena na koga možemo da računamo. Ako budemo imali 16 zdravih, igraćemo na Evropskom prvenstvu. Neizvesnost vlada. Samo se nadam da nećemo više imati zaraženih“.

DANSKA SA KVOTOM 2,30 JE PRVI FAVORIT ZA EVROPSKU KRUNU. POGLEDAJTE I OSTALE KVOTE MOZZARTA ZA ŠAMPIONA STAROG KONTINENTA.

Postoje i sve nezvanične najave da bi EHF mogao da popusti, slično kao košarkaška Evroliga koja je smanjila obavezni karantin sa 14 na sedam dana.

"Sve reprezentacije su u sličnom problemu. Iz dana u dan ima sve više slučajeva korone. Postoje naznake da bi taj karantin mogao da se smanji, onda bismo mogli da računamo na one koji su zarazili među prvima. I dalje je sve otvoreno“, zaključila je predsednica RSS-a.

Podsetimo, Hrvatska, drugi protivnik Srbije u Grupi C, ako ostane stav EHF-a, neće moći da računa na dvojicu najboljih rukometaša, Domagoja Duvnjaka i Luku Cindrića koji su bili pozitivni na korona virus na testiranjima u utorak.

Srbija prvi meč na Evropskom prvenstvu igra 13. januara sa Ukrajinom u Segedinu, dva dana kasnije sledi meč sa Hrvatskom i na kraju sa Francuskom 17. januara. Najbolje dve selekcije igraće u Top 12 fazi u Budimpešti.

OVDE pročitajte koje rukometaše nećemo gledati na Evropskom prvenstvu zbog povreda.




tagovi

Milena DelićEvropsko prvenstvo u rukometuRukometna reprezentacija SrbijeToni ĐeronaKorona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara