Lazar Kukić (©Reuters)
Lazar Kukić (©Reuters)

Vanja Ilić: Gorak ukus; Kukić: Island ne prašta greške

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.01.24. | 20:54

Spski reprezentativci žale za drugim bodom

(od izveštača Mozzart Sporta iz Minhena)

Nešto više od 30 sekundi, dva gola prednosti, ali to je Island, nikada se ne predaje. Sreća je ovog puta bila saveznik Ribara. Kapiten Aron Palmarson je pogodio od prečku, a onda tehnička greška i Gudđonson iz kontre donosi bod (27:27) svojoj selekciji.

Izabrane vesti

Vanja Ilić je u nastavku zamenio brata Nemanju i bio je odličan, kao i većina Orlova.

Ne znam, teško mi je, gorak je ukus. Pokazli smo da imamo karakter, da se borimo protiv neverovatnog tima kakav je Island. Sigurno su nas svi otpisali pre utakmice, a na kraju je malo nedostajalo da pobedimo. Ponosan sam na sve momke. Zaboraravljamo već, idemo da pobedimo Mađarsku. Naša šansa je i dalje tu. Izgubili smo glavu samo tih poslednih minut i po. Kontrolisali smo sve, ali misli su sada na nedeljnom meču“, reklo je levo krilo francuskog Šartra.

Šta se dogodilo u poslednjem napadu?

Ne treba sada da krivimo nikog. U ovome smo zajedno. Pad koncentracije. Videli ste da nam Island nije davao mnogo golova na pozicioni napad. Odbrana sa Milosavljevim je bila sjajna“, zaključio je mlađi od braće Ilić.

Lazar Kukić je bio sjajan u nastavku, Nije ga išlo u prvom poluvremenu, ali u drugom je sjajno razigravao saigrače.

Ne znam šta da kažem. Nismo smeli u finišu da damo ni nadu rivalu da može da nam prireti, ali... I moj šut na dva razlike je golman Halmgrason odrbanio, posle ta greška, pa gol. Videli ste Islanđane, oni greške ne praštaju. Mnogo mi je žao, zaslužili smo dva boda. U prvom poluvremenu nismo bili napadački dobri, ali u nastavku je sve bilo odlično. Moram da pohvalim ekipu, Dekija Milosavljeva na golu, našu odbranu. Nalazili smo prava rešenje u napadu u nastavku meča. Ništa nije izgubljeno. Pozitivno je da nismo izgubili, sada moramo da pobedimo Mađarsku. Mađari igraju sporije, ne trče kao Islanđani. Biće to drugačiji meč, ali smo spremni“, istakao je srednji bek Orlova.



tagovi

EHF EURO 2024Rukometni EURO 2024ep u rukometuRukometna reprezentacija SrbijeLazar KukićVanja Ilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara