(©MN Press)
(©MN Press)

Vojvodina oduševila na otvaranju sezone, konačno neki novi klinci

Vreme čitanja: 4min | pet. 13.10.23. | 12:22

Raduje ovakva slika na terenu posebno posle lošeg reprezentativnog leta...

Sumorne oblake posle lošeg reprezentativnog leta, bar za kratko, oterali su odbojkaši Vojvodine. Rezultati nacionalnog tima i kluba iz srpske Atine nisu direktno povezani, ali sigurno da je i za srpsku odbojku važno da su u žižu došli neki novi klinci, koji bi mogli da nagoveste i bolje dane za reprezentaciju Srbije. Momci koji se iskreno raduju, koji se ne plaše jačih od sebe, željni dokazivanja, nadmetanja, pobeda protiv favorita, trofeja...

Vojvodina je sezonu otvorila sa peharom Superkupa u rukama. Na najbolji mogući način Novosađani su započeli novu epohu u klubu. Sa mladim timom i novim trenerom Markom Narančićem nisu zakoračili u sezonu kao favoriti, niti su na sav glas pričali o najvećim mogućim ambicijama, ali već u borbi za prvi trofej pokazali su da su spremni da pokvare planove ekipama koje su na papiru jače.

Izabrane vesti

Aktuelni šampion Partizan nije imao dovoljno oružja da im se suprostavi. Janićevi momci su pokušavali da se presaberu, da ukrote nekako razigrani vrtić iz Novog Sada, ali jedino što su uspeli jeste da im uzmu set.

Tokom prethodnih godina Vojvodina je dovodila zvučna pojačanja, koja su pravila razliku na domaćoj sceni, ali u Evropi nisu ostavljala dublji trag. Ulagali su čelnici kluba u ekipu, osvajali su šampionske pehare, bili su u dugačkoj seriji sve do ove godine. A onda su zaustavljeni posle šest uzastopnih titula, iako su prethodnog leta dali veliki novac kako bi doveli igrače poput Petra Krsmanovića, Maksima Buculjevića...

Pred novu takmičarsku godinu odustali su od ideje koje su se držali dugo i odlučili da sve karte bace na odbojkaše iz sopstvene škole. U maju je na mesto prvog trenera postavljen Marko Narančić, koji je četiri godine bio trener juniorske selekcije. Oko njega je okupljen tim koji ima prosek od 21,8 godina - mada bi ta brojka bila znatno manja da nije doveden iskusni dizač Žarko Kisić (rođen 1986. godine).

On se vratio na mestu na kome je pravio prve ozbiljne odbojkaške korake, dobio je kapitensku traku i ulogu vođe mnogo mlađim igračima. Uz njega bi trebalo da uči i stasava mladi Matija Milanović (2005. godište), koji je sinoć odigrao kompletnu utakmicu i bio važna karika u pobedi.

(MN Press)(MN Press)

Odlično je Milanović funkcionisao sa dugogodišnjim i klupskim i reprezentativnim saigračem - Lukom Stankovićem. Jedva punoletni korektor je tokom prethodnih godina skretao pažnju u mlađim selekcijama, a sada je pokazao veoma dominantnu partiju na seniorskoj pozornici. Imao je i nekoliko grešaka, padova, ali sve to ostaje u senci, jer je u najvažnijim trenucima pravio prevagu i dovodio do ludila protivnike. Napad, blok, servis - pokazao je veliku raznovrsnost u igri.

U postavi su sinoć igrali i Lazar Bajandić (1999), Andrej Rudić (1999), Žarko Ubiparip (1999), Stefan Negić (2000) i Filip Savovski (2002). Sa klupe su ulazili Strahinja Đogić, Igor Lagundžin, Danilo Elezović, Branko Kopitić i Žarko Kisić.

Ako se pogleda razvojni put svih ovih igrača - može da se zaključi da je većina prošla Vošinu školu. Neki su išli da se kale u Novi Sad, ali sve sa ciljem da se vrate kvalitetniji u matični klub.

"Drago mi je što ćemo mi mlađi konačno dobiti šansu da se pokažemo u pravom svetlu. Mislim da u situaciji kada nema pritiska naš adut može biti motivanost", rekao je na početku sezone Andrej Rudić. "Siguran sam da ćemo dati sve od sebe, zaista smo željni igre i dokazivanja. A gde je Vojvodina tu su i trofeji".

Baš kao što je i trener Partizana Bojan Janić rekao - imaće ova ekipa uspone i padove, s obzirom na mladost, ali će napraviti svima mnogo problema. Hrabrost, motiv, želja - ono što su juče momci iz Novog Sada pokazali ne može da se izazove na silu, to je nešto dublje što šampionske ekipe moraju da poseduju.

Neće Vojvodina ni u nastavku da bude glavni favorit za uzimanje trofeja u Kupu ili prvenstvu - ali će pretiti iz senke i sigurno da će imati dobre šanse da uzme još neki trofej.

ODBOJKAŠI VOJVODINE SEZONA 2023-2024

Strahinja Đogić, libero, 2004. godište

Igor Lagundžin, primač servisa, 2002. godište

Lazar Bajandić, primač servisa, 1999. godište

Matija Milanović, dizač, 2005. godište

Stefan Negić, libero, 2000. godište

Andrej Rudić, srednji bloker, 1999. godište

Danilo Elezović, primač servisa, 2003. godište

Žarko Ubiparip, primač servisa, 1999. godište

Luka Stanković, korektor, 2005. godište

Stefan Kokeza, srednji bloker, 2004. godište

Žarko Kisić, dizač, 1986. godište

Stefan Dakić, srednji bloker, 2006. godište

Filip Savovski, srednji bloker, 2002. godište

Branko Kopitić, korektor, 2003. godište

Uroš Mišković, libero, 2002. godište

Milan Zečević, korektor, 1999. godište


tagovi

Lazar BajandićŽarko UbiparipMarko NarančićOK VojvodinaLuka Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara