Bojan Janić (©MN Press)
Bojan Janić (©MN Press)

Zanimljiva analiza polufinala Bojana Janića: Mi smo bili tragični, a oni komični

Vreme čitanja: 4min | uto. 11.04.23. | 08:22

"Malo je glupo da Bjelica sa 40 godina vuče tim energetski", rekao je trener Partizana

Nije Partizan blistao u polufinalu, ali je uspeo da dođe do borbe za titulu i to je u ovom trenutku za trenera Bojana Janića najbitnije. Njegovi momci su odigrali protiv Radničkog taman koliko je bilo potrebno, dobili su seriju bez poraza - 2:0 i sada čekaju narednog protivnika.

Osvojili su Superkup, pa nekoliko meseci kasnije Kup Srbije, imaju mnogo samopouzdanja i sa najvećim ambicijama će krenuti u napad na triplu krunu.

Izabrane vesti

Već godinama Bojan Janić pokušava od Partizana da napravi šampionski tim i čini se da mu dobro ide...

"Zadovoljan sam što smo u finalu. Čestitao bih mojim momcima na igri i plasmanu u finale", rekao je Janić posle duela sa Radničkim. "Pre svega bih u stvari čestitao mom dobrom drugu i kolegi Aleksi Brđoviću na fantastičnoj sezoni. Ovo je njegova prva trenerska sezona, postigao je fenomenalne rezultate, bio je drugi u ligaškom delu, došao do polufinala plej-ofa i polufinala Kupa i za dlaku je mogao da igra finale. Želim mu da svaka sledeća sezona bude još bolja i uspešnija, naravno ne protiv Partizana, ali generalno".

Sinoćni okršaj u Masteru nije bio posebno kvalitetan, a obeležila ga je i jedna neuobičajena situacija koje se desila u trećem setu. Radničkom je dosuđena greška u rotaciji, dugo se raspravljalo sa sudijama na tu temu, a ispostavilo se da su treneri iz Kragujevca pogrešnu postavu napisali na papirić koji se predaje na početku seta.

"Utakmica je bila tragi-komična. Mi smo bili tragični, a oni komični na kraju. Sa ovom zabunom - videli ste kolika je pauza bila, moglo je da se obije o glavu nama koji smo imali veliko vođstvo... Nije bilo kvaliteta, nije bilo ni zanimljivo za vas gledaoce, ali ajde da kažemo zadovoljni smo zbog finala".

Čini se da su igrači oba tima osećali preveliki pritisak zbog važnosti meča.

"Mi imamo psiholoških problema još od avgusta. Ne uspevamo cele sezone da rešimo. To je neverovatno, nijedne sekunde nismo izvukli lekcije. Ali eto, na kraju sezona je uspešna, mi pobeđujemo, u finalu smo, bez trunke sarkazma ne možemo da budemo nezadovoljni. Lično bih voleo da samo jednom osetim reakciju na ono što ja pričam. Za sad se ne dešava, ali možda se desi... Ili ću ja umreti od neke bolesti ili će oni shvatiti. Nema baš mnogo vremena ni za mene ni za njih", uz osmeh priča Janić.

Još se ne zna ko će biti protivnik crno-belima u borbi za titulu. Vojvodina i Spartak će u četvrtak odigrati majstoricu u Novom Sadu.

"Vojvodina je uvek favorit na svakoj utakmici. Subotica se pokazala i ove i prošle godine kao najžilavija ekipa koja nikad ne odustaje. Neće nam biti lako s kim god da igramo, ali bitno je da se mi oporavimo. Super je što smo ovo rešili u dve utakmice, pa imamo četiri-pet dana da se malo oporavimo, popričamo i na nekim stvarčicama poradimo. Nismo imali ozbiljan trening dve nedelje sigurno, sve je nešto bilo na svežinu".

Odbojkašk klub Partizan titulu čeka još od 2011, a tada je šampionsku generaciju predvodio Aleksandar Atanasijević. Dugačak post ne opterećuje Janića...

"Kao trener znam da je svaka sledeća utakmica najbitnija. Tako ću se uvek truditi momke da pripremam... Mi živimo neki naš san, ovo je nešto što nismo očekivali ni mi sami. Dva trofeja u džepu i u finalu smo plej-ofa, nadohvat ruke nam je najbitniji trofej... To je fenomenalna stvar. Voleo bih da izdržimo, naporna je sezona bila strašno. Imali smo period kada su igrali drugi neki momci, ali generalno ova ekipa je najveći deo izvukla. Sigurno da je stigao umor, ali moramo pokazati karakter kad je najbitnije - a to je ovo što počinje u nedelju".

Odlično su crno-beli odigrali finale Kupa i Superkupa, ali Bojan zna da će još nešto biti potrebno da bi se finale prvenstva dobilo. Drugačije je kad se igra u seriji i kada nekog treba tri puta da pobediš.

"Kad bismo još malo dodali ono o čemu sam pričao malo pre, to bi bilo pravo. Neke druge ekipe nam neće dozvoliti luksuz da krenemo prvi set sa minus pet, kao što smo do sada radili. Naš početak meča je uvek kao automobili iz 20-ih kad moraš da ga naviješ da bi krenuo. Vreme je da pokažemo agresivnost od samog starta meča, da držimo neki nivo konstantno. Na kraju krajeva, možda i ne moramo... Ne znam. Bore se momci, pokazali smo karakter hiljadu puta do sada, bukvalno hiljadu. Uvek je to gore, dole, nije lagano. Ali, pobeđujemo i osvajamo. Nek igramo i katastrofalno u finalu, a osvojimo titulu, svi će biti zadovoljni".

Iako klub dugo čeka titulu, Janić trenutno na raspolaganju ima igrače koji znaju kako se osvajaju pehari.

"Bjelica je osvajao svakako, Milija prošle godine bio i MVP, Kapur osvajao sa Vojvodinom... Ima momaka koji su uzimali trofeje u mlađim kategorijama, ima i onih koji su prošle sezone osvojili Kup, ima štofa. A oni koji nisu - o njima pričam. Oni bi trebalo da povuku najjače, jer su mladi, treba da zagrizu sad kad je najvažnije. Malo je glupo da Bjelica sa 40 godina vuče tim energetski", podvukao je Janić.


tagovi

Bojan JanićOK PartizanOK RadničkiSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara