A, sad stvarno adio: Vatromet, ovacije i spektakularan ispraćaj šestorice veličanstvenih

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.08.22. | 23:12

Za kraj remi Srbije i Italije

Šestorica veličanstvenih poslednji put u bazenu sa reprezentativnom kapicom - Beograd na nogama, ovacije sa prepunih tribina, istinski spektakl i remi Srbije i Italije - 9:9.

Godinu dana posle osvojenog drugog uzastopnog olimpijskog zlata, Filipu Filipoviću, Andriji Prlainoviću, Dušku Pijetloviću, Milanu Aleksiću, Stefanu Mitroviću i Gojku Pijetloviću upriličen je oproštaj za pamćenje. Poslednji ples legendarnih Delfina nije bio u Tokiju, već u Beogradu!

Izabrane vesti

Sevala je levica Filipa Filipovića, spustio je gvozdenu zavesu Gojko Pijetlović... Uživali su i Italijani u bazenu, sa odmehom su ispratili svaki gol i promašaj, jer deo su istorije. Deo završnog čina sa šestoricom veličanstvenih bio je i kapiten Sava Ranđelović, a pobedu za kraj sprečio je Luka Damonte.

U delu meča koji nije bio revijalan - ako je ikako moguće rasparčati i odvojiti ga od četvrtine namenjenje oproštaju svetskih asova - već je poslužio selektorima Dejanu Saviću i Alesandru Kampanji da steknu bolji uvid gde škripi i šta treba doterati do Evropskog prvenstva u Splitu, okvir gola podjednako se tresao kao i mreža. Protekao je početak meča u fantastičnim intervencijama Dimitrija Rističevića i Đanmarka Nikozije, a prvi je Italijan vadio loptu iz gola.

Strahinja Rašović probio je led, a najviše muka odbrani svetskog vicešampiona zadavao je Ognjen Stojanović. Ni brojne pogođene stative i prečke nisu ga pokolebale, nastavio je da pokušava sa distance i pronašao put i način da provuče loptu iza Nikozijinih leđa. Služila je Delfine dalekomenta paljba, demonstrirao je i Sava Ranđelović kakav šut ima, i jedina mrlja bili su peterci.

Promašili su Marko Radulović i Strahinja Rašović po jedan, pročitao ih je Đanmarko Nikozija. Među stativama srpskog gola zablistao je Lazar Dobožanov, dugo Italijani nisu mogli da ga savladaju, poput hobotnice širio je pipke i kupio lopte. Iskusni Brešin bek Edoardo di Soma bio je najraspoloženiji za igru, sve mu je išlo od ruke, držao je šampiona Svetske lige u igri, neutralisao je prednost Delfina i vodio revolveraški obračun sa Ognjenom Stojanovićem.

Vinčenco Rencuto je strelom šest sekundi pre kraja trećeg kvartala poravnao rezultat i najavio spektakl - ulazak u bazen šestorice veličanstvenih.

Spektakl je uveličao i veliki teniski as Novak Đoković, koji je takođe dobio ovacije oduševljene publike na tribinama.


tagovi

Filip FilipovićAndrija PrlainovićDuško PijetlovićMilan AleksićStefan MitrovićGojko Pijetlović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara