Luka Cindrić (©Reuters)
Luka Cindrić (©Reuters)

Ako se po jutru dan poznaje, podmlađenoj Hrvatskoj se crno piše na EP

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.12.21. | 06:58

Izabranici Hrvoja Horvata poraženi u Poreču od Slovenije – 26:33 u prvom pripremnom meču pred start šampionata Starog kontinenta

Nije dobro počelo po rukometnu reprezentaciju Hrvatske. Bez glavnih vedeta Domagoja Duvnjaka i Ivana Martinovića koji igraju u Bundesligi, protivnik Srbije u grupnoj fazi Evropskog prvenstva poražen je u prijateljskom meču u Poreču od Slovenije – 26:33.

Selektor Horvat odlučio se da na šampionata Starog kontinenta podmladi selekciju. Izostavio je veoma bitne igrače prethodnih godina. Nema više u selekciji asa Vive Kjlecea, srednjeg beka koji je sa Vardarom osvojio dve titule šampiona Evrope, Igora Karačića, a izostavljeni su i levo krilo mađarskog Vesprema Manuel Štrlek, pivotmeni Marin Marić i Željko Musa, golman Marin Šego... Hrvatska rukometna javnost nije ovaj potez dočekala s odobravanjem...

Izabrane vesti

Dosta tehničkih grešaka imala je Hrvatska. Držali su se Kauboji do 10 minuta pre kraja, kada je bilo 23:22 za Sloveniju. Onda je usledio cunami Slovenaca koji su golovima iz kontri uspeli da nanesu ubedljiv poraz evropskom vicešampionu.

U odsustvu asa Kila Duvnjaka, koji je priključuju timu sledeće nedelje, ton igre davao je as Barselone Luka Cindrić. On je sa pet golova bio najefikasniji igrač Hrvatske uz Luku Šebetića. Iskusno desno krilo Ivan Čupić tri puta je zatreslo mrežu Slovenije koju s klupe vodi Šveđanin srpskog porekla Ljubomir Vranješ. U slovenačkoj reprezentaciji po sedam golova postigli su Blaž Janc i Gašper Marguč, a triput je strelac bio Jure Dolenec.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE DANSKA DA BUDE ŠAMPION EVROPE JE 3,00. POGLEDAJTE SVE KVOTE ZA EP U MAĐARSKOJ I SLOVAČKOJ.

Hrvatski rukometaši će do početka Evropskog prvenstva u Mađarskoj i Slovačkoj (13. - 30. januara) odigrati još dve pripremne utakmice u sklopu Kroacija kupa u Osijeku, 6. januara (16.45) protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine, a dva dana kasnije u grad u Slavoniji (16.45) stiže Rusija.

U prvom krugu EP izabranici Hrvoja Horvata igraće u Grupi C u Segedinu. Prvi rival, 13. januara biće olimpijski šampion Francuska. Dva dana, Kauboje očekuje dvoboj sa Srbijom, što će verovatno biti ključi meč za plasman među 12 najboljih selekcija Evrope. Poslednji rival u grupi je Ukrajina, 17. januara. Po dve najbolje reprezentacije iz svake od šest grupa izboriće plasman u drugi krug takmičenja.

Podsetimo, Srbija će pred Evropsko prvenstvo da odigra dve pripremne utakmice sa Nemačkom.


tagovi

rukometna reprezentacija hrvatskeRukometna reprezentacija SlovenijeEvropsko prvenstvo u rukometu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara