Dika Mem (©Reuters)
Dika Mem (©Reuters)

Barsa s druge planete, Francuzi utišali Segedin, Kil rutinski na +10, Kjelce brojao do 40

Vreme čitanja: 3min | sre. 14.09.22. | 20:54

EHF Liga šampiona: U derbiju prvog kola, prvak Evrope pobedio Pik Seged u fantastičnoj atmosferi pred više od 8.000 navijača – 35:28. Zebre dobile Elverum sa 36:26. Uroš Borzaš najbolji kod gostiju iz Norveške

Šampion Evrope je s druge planete. Odlični mađarski šampion Pik Seged imao je poluvreme iz snova, vodio i sa pet golova razlike (10:5) u prvih 30 minuta, ali protiv Barselone mora da se igra kao u transu ceo meč da bi se slavilo. Više od 8.000 navijača u Pik areni napravila je spektakl, ali to nije mnogo uticao na rukometaše katalonskog giganta koji su slavili sa 35:28 u prvom meču Grupe B Lige šampiona.

Držao se tim iz grada u blizini srpske granice do starta drugog poluvremena, imao prednost, ali je onda usledio blickrig Barselone. Branilac krune je napravio seriju od 9:2 i od -2 (17:19) stigao do velikih +5 sredinom drugog poluvremena – 26:21. Tu je bilo jasno da domaćin mora da položi oružje.

Izabrane vesti

Barsu su do pobede vodili francuski asovi. Od 35 pogodaka gostiju čak 23 delo je Galskih petlova. Po sedam golova postigli su desni bek Dika Mem i pivotmen Ludovik Fabregas. Melvin Ričardson je stao na šest pogodaka, a Timoti N’Gasan je tri puta zatresao mrežu domaćina. Efikasno je bilo i špansko desno krilo Aleis Gomez Abeljo sa pet golova.

18.45: (2,85) Dinamo Bukurešt (8,00) Magdeburg (1,60)

Kod PIK Segeda, pet pogodaka delo je Riharda Boda, dok su četiri puta mrežu Barselone zatresli Mario Šoštarić i Bence Bahhidi. Srpski reprezentativac, Bogdan Radivojević, postigao je jedan gol za tim iz Segedina.

U istom terminu, takođe u Grupi B, Kil je lako na Baltiku dobio norveški Elverum sa 36:26 i pokazao da je, uz Barsu i poljski Kjelce, favorit za evropski tron. Odličnu partiju u redovima šampiona Norveške pružio je srpski reprezentativac Uroš Borzaš. Momak iz Ade je postigao šest golova, najviše u redovima gostiju. Zebre su do trijumfa vodili Norvežanin Harald Rajkind sa šest, Patrik Vinček sa pet, koliko je postigao i Šveđanin Niklas Ekberg, dok je Peter Everbi četiri puta zatresao mrežu Elveruma. Za tim Filipa Jiha nisu igrali povređeni Sander Sagosen i Hendrik Pekeler.

Danski golman Niklas Landin Jakobsen odbranio je 11 udaraca gostima, dok su čuvari mreže Elveruma, Imsgard i Mizera imali ukupno osam intervencija.

I treći favorit za krunu, Kjelce, bio je ubedljiv na startu najjačeg klupskog takmičenje na Starom kontinentu. Evropski vicešampion je pred svojim navijačima pobedio Nant sa 40:33. Francuz Nikola Turna je šest puta zatresao mrežu nekadašnjeg kluba. Šimon Šiško, Arkadijuš Morito i Igor Karačić su po pet puta bili precizni. Ubedljivo najefikasniji igrač meča bio je još jedan Francuz, ali u redovima Nanta, reprezentativac Trikolora Ajmerik Min, strelac devet pogodaka.

U prvom meču Grupe A, Zagreb je ubedljivo poražen na svom terenu od danskog prvaka Gudmea - 27:31. Prednost gostiju je u jednom trenutku bila i +9, a četa Ivica Obrvana je tek u finišu uspela da ublaži težak poraz. U redovima Skandinavaca, Jeri Tolbring i Lukas Jorgensen su postigli po pet golova. Kod hrvatskog šampiona, pet puta su mrežu Gudmea zatresli Ivan Čupić i Čaba Lajmeter. Najboli junior Evrope, Stefan Dodić, nije se upisao u listu strelaca u domaćem timu, dok Milan Milić nije ni bio u sastavu. Igrač utakmice bio je golman danskog prvaka Tobijas Tulin koji je zaustavio čak 16 udaraca rukometaša Zagreba. Dobar kod najboljeg hrvatskog kluba bio je Dino Slavić sa 13 odbrana.

OVDE pročitajte sve o 16 timova učesnicima EHF Lige šampiona.

----------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

----------------

LIGA ŠAMPIONA ZA RUKOMETAŠE - 1. KOLO

GRUPA A

Sreda

Zagreb - Gudme 27:31 (12:18)

Četvrtak

18.45: (2,85) Dinamo Bukurešt (8,00) Magdeburg (1,60)

20.45: (1,45) Vesprem (8,50) PSŽ (3,40)

20.45: (1,40) Visla Plock (8,50) Porto (3,60)

GRUPA B

Sreda

Kil - Elverum 36:26 (17:13)

PIK Seged - Barselona 28:35 (15:14)

Kjelce - Nant 40:33 (23:18)

Četvrtak

18.45: (1,80) Olborg (hendikep -9,5) Celje (1,90)

***kvote su podložene promenama



tagovi

Pik SegedRK BarselonaEHF Liga šampionaRK KilRK Elverum

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara