Detelj sa utakmice Italija - Holandija (©FIVB)
Detelj sa utakmice Italija - Holandija (©FIVB)

Dali nadu Holanđanima, pa ih dotukli blokom: Italija blizu prve medalje u Ligi nacija

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.07.22. | 23:04

Domaćin Fajnal ejta Lige morao da se pomuči kako bi došao do polufinala - 3:1

Nije bilo lako, ali favorit je ostvario svoj cilj. Doputovali su Holanđani u Bolonju kao autsajderi, nisu imali šta da izgube, pa su potpuno rasterećeni dobro namučili domaćine. Posle zanimljive borbe, pobeda je pripala Italiji, koja je sada veoma blizu prve medalje u Ligi nacija - 3:1 (21:25, 25:22, 25:13, 25:22).

U polufinalu će Azurini igrati protiv pobednika susreta Francuska - Japan, koji je na programu u četvrtak od 18 časova. Pre Italije mesto među četiri ekipe obezbedili su Amerikanci, koji su preskočili Brazil posle četiri seta.

Izabrane vesti

Holanđani su u sred Bolonje u dvorani koja je bila ispunjena domaćim pristalicama uspeli da šokiraju rivala u prvom setu. Centralna ličnost tog perioda bio je odbojkaš rođen 2000. godine - Beni Junior Tuinstra. Napravio je najviše problema Italiji i zajedno sa Nimirom Azizom bio najzaslužniji za vođstvo Lala - 25:21.

U nastavku su organizatori finalnog turnira zaigrali bolje, ali su im pomagali i protivnici svojim greškama. Koristila je Italija na pravi način svaki poklonjen poen, a sve boljim blokom je pravila veliku razliku. U drugom i četvrtom setu nije smela da popusti sve do završnice, a u trećem je mnogo pre kraja rešila pitanje pobednika.

Holanđani su završili utakmicu sa više poena iz napada - 52, dok je rival postigao 47. Azurini su imali 12 blokova, a Lale samo četiri. Domaći su napravili 20 grešaka, a protivnici deset više.

Pobednički sastav predvodio je Romano Juri sa 16 poena. Danijele Lavija je skupio 12, a Roberto Ruso i Alesandro Mikjeleto po 11. Na drugoj strani Beni Junior je postigao 20, a Abdel Aziz Nimir 16.

FAJNAL EJT LIGE NACIJA ZA ODBOJKAŠE

Četvrtfinala

Sreda

SAD - Brazil 3:1

Italija - Holandija 3:1

Četvrtak

18.00: (1,20) Francuska - Japan (4,00)

21.00: (1,15) Poljska - Iran (4,70)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Liga nacija za odbojkašeMuška odbojkaška reprezentacija ItalijeAlesandro Mikjeleto

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara