Simon Pitlik (©Reuters)
Simon Pitlik (©Reuters)

Danski obračun: Olborg bez najboljih, Pitlik je nova zvezda svetskog rukometa

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.03.23. | 13:01

EHF Liga šampiona: Domaćin bez Mikela Hansena i Lukas Sandela pred današnji (18.45) duel sa Gudmeom u prvom meču baraža za četvrtfinale

Vesprem je razbio Seged u mađarskom obračunu u prvom meču baraža za četvrtfinale EHF Lige šampiona, a večeras (18.45) je skandinavski dvoboj danskih rukometnih giganata Olborga i Gudmea u prvoj nokaut fazi evroelite. Biće to prvi duel u međunarodnim takmičenjima za dva najbolja kluba sa severa Evrope. Oba kluba u domaćim okvirima imaju po 39 bodova, boriće se za titulu. GOG Gudme je prošle sezone iznenađujuće u finalu plej-ofa skinuo s trona Olborg.

Domaćin je silno oslabljen u prvom meču. Dugo van terena nema najboljeg šutera svih vremena Mikela Hansena koji je zbog stresa uzeo pauzu od rukometa i ne zna se da li će da se vrati na teren do kraja sezone. Povredio se i Šveđanin, desni bek Lukas Sandel. Radi se o dvojici udarnih bekova Olborga, pa tim iz gradića Gudme ima ulogu blagog favorita u ovom danskom dvomeču. Bolji iz duela danskih timova u borbi za zavšni turnir Lige šampiona u Kelnu igraće sa strašnom Barselonom, dvostrukim uzastopnim šampionom Evrope.

Izabrane vesti

Mnogo toga u igri Olborga zavisiće od Islanđanina Arona Palmarsona koji se na leto vraća u otadžbinu. Nekadašnji as Kila, Vesprema i Barselone igraće naredne sezone za Hafnarfjerdur.

18.45: (2,45) Olborg (8,00) GOG Gudme (1,75)

Gosti najveće nade polažu u novu zvezdu svetskog rukometa Simona Pitlika koji je bio najbolji levi bek na planetarnom šampionatu u Poljskoj i Švedskoj početkom godine. On će od juna da nosi dres nemačkog Flensburga. Od bitnih rukometaša tu su i Emil Madsen i golman Tobijas Tulin.

Očekuje se atomski rukomet na gol više. Krajem prošlog sezone, Gudme je dobio Olborg sa 41:39 u četvrtfinalu Kupa Danske, a prošlog meseca, vicešampion je dobio šampiona na svom terenu u prvenstvu sa 30:26.

Olborg je dobio pet mečeva u nizu na svom terenu. GOG je u svojoj grupi Lige šampiona bio četvrti, a Olborg peti, pa će odluka da padne naredne nedelje u Gudmeu, mestu na jugu Danske koji ima samo 1.000 stanovnika, a dvorana ima kapacitet od 2.265 mesta.

---------------------------------

Prvi prolećni dani donose početak Mozzart Izazzova! Zadatak za četvrtak 23. mart je sledeći: pogodi najduži tiket sa parovima koji imaju kvotu preko 1,25. To znači da ti treba što više sigurica, jer danas prvo gledamo broj pogođenih parova, pa kvotu. Za najuspešnije spreman je nagradni fond od 500.000 dinara, a današnji pobednik uzeće 100.000 dinara.

--------------------------------

LIGA ŠAMPIONA – BARAŽ ZA ČETVRTFINALE (PRVE UTAKMICE)

Sreda

Dinamo Bukurešt - Kil 28:41 (11:19)

Seged - Vesprem 23:36 (7:20)

Visla Plock - Nant 32:32 (14:18)

Čertvrtak

18.45: (2,45) Olborg (8,00) GOG Gudme (1,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

RK OlborgEHF Liga šampionaMikel HansenGudme

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara