Odbojkaši Vojvodine (©CEV)
Odbojkaši Vojvodine (©CEV)

Deca iz Novog Sada osvežila domaću scenu i postala noćna mora za Partizan

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.12.23. | 11:05

Vojvodina će posle Superkupa imati priliku da se bori i za trofej u Kupu

Imali su nešto slabija izdanja u prvenstvu Srbije u poslednje vreme, ali su onda u važnom trenutku ponovo pokazali od čega su satkani... Proradila je ta mladalačka energija u polufinalu Kupa, ponovo je zaustavljen Partizan i u Novom Sadu se slavi plasman u finale.

Odbojkaši koje sa klupe vodi trener Marko Narančić su pravo osveženje na domaćoj sceni, a ujedno može da se kaže da postaju i noćna mora za crno-bele. Vojvodina se ove sezone okrenula svojoj školi, nije ulagala veliki novac u pojačanja kao ranije, pa samim tim nije mogla da se proglasi za favorita u bilo kom takmičenju. Međutim, klinci iz Spensa su pokazali da na njih mora da se obrati pažnja, jer imaju talenat, kvalitet i pre svega veliku želju da se dokažu.

Izabrane vesti

Dobili su Partizan u borbi za Superkup, a sinoć su ga eliminisali i u polufinalu Kupa Srbije. Prošle sezone crno-beli su na papiru jači tim Vojvodine pobedili u sva tri finala, a sada su se stvari okrenule...

Presrećni su bili svi u crveno-belim dresovima nakon pobede u revanš meču polufinala Kupa. Slavili su sa navijačima i nisu krili koliko im ova pobeda znači...

"Ne znam odakle bih počeo, sjajna atmosfera ovde kod nas na Spensu, došlo je mnogo ljudi da nas podrži. Iako smo počeli jako utakmicu, taj prvi set smo pregoreli pa je došlo do pada u našoj igri. Presrećan sam što smo uspeli da se u četvrtom i petom setu povratimo. Čestitao bih momcima, treneru i idemo u finale da završimo posao", rekao je jedan od najzapaženijih igrača Vojvodine Lazar Bajandić.

I trener Marko Narančić je bio prezadovoljan zbog trijumfa protiv iskusnog rivala.

"Teška i neizvesna utakmica. Prvi set smo otvorili dobro, potom mali pad u prijemu, oni su se podigli na servisu, a mi nemamo taj igrački potencijal da igramo sa takvim prijemom. Posle toga smo pronašli energiju, vratili se u četvrtom setu, a peti uz pomoć ove divne publike da prelomimo. Za nas sjajan rezultat i idemo u finale", izjavio je Narančić.

Utiske je izneo i mladi korektor Luka Stanković, koji je završio duel sa 24 poena.

"Neizvesna utakmica i da kažem dostojna revanš meču polufinala Kupa. Znali smo da će biti teško, ali mislim da ovakvih pet setova niko nije mogao da zamisli. Obe ekipe su bile požrtvovane. Čestitke Partizanu na borbi, kapa dole momcima. Iskusniji su mnogo od nas, ali mi smo uspeli nekako taj peti set da okrenemo. Uzeli smo sve u naše ruke i prošli u finale Kupa koje nas čeka posle neke kraće pauze. Zahvalio bih se navijačima koji su nas podržali. Bez njih ne bi sve bilo ovako, oni su naš dodatni igrač", zaključio je Stanković.


tagovi

Luka StankovićLazar BajandićMarko NarančićOK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara