Miloš Orbović (©MN Press)
Miloš Orbović (©MN Press)

Dobra vest za Orlove: I Orbović u stroju za Mađare

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.01.24. | 11:40

Iskusni desni bek ozdravio, pa se vraća u tim za nedeljni duel drugog kola Evropskog prvenstva u Minhenu

(od izveštača Mozzart Sporta iz Minhena)

Uroš Kojadinović i Predrag Vejin odradili su odličan posao protiv Islanda, pogotovo u drugom poluvremenu, kada su po dva puta zatresli mrežu rivala. Za meč drugog kola Evropskog prvenstva u Minhenu protiv Mađarske na desnom beku konkuriše i rukometaš švajcarskog vicešampiona Kriens Lucerna Miloš Orbović.

Izabrane vesti

Propustio je meč sa Islandom zbog virusa, ali sada je dobro. I selektor Toni Đerona potvrdio je da je sve u redu sa Orbovićem, da će biti spreman za duel u nedelju u Olimpijskoj dvorani.

Nedelja, 20.30: (1,60) Srbija (8,00) Mađarska (2,85)

Orbović je bio odličan prošle godine na Svetskom prvenstvu. Bio je možda i najbolji naš igrač na spoljnim pozicijama. Imao je težak zadatak u Katovicama kada je ostao sam na desnom beku posle povreda Predraga Vejina i Jovice Nikolića. Takođe, i pre dve godine u Segedinu izneo je teret na Evropskom prvenstvu, sam je igrao desnog beka posle koronavirusa koji je desetkovao Orlove.

Đerona ima sada 18 zdravih igrača za duel sa severnim komšijama. Dvojica ne mogu da se nađu u protokolu. U petak protiv Islanđana nije bilo u timu ni Vukašina Vorkapića, desnog krila Vojvodine.

Podstimo, Srbija je u prvom meču na EP odigrala– 27:27 sa Islandom, iako je 36 sekundi pre kraja imala +2.

Orlovi su poslednji put odmerili snage sa Mađarima pre sedam i po godina u baražu za SP, kada su komšije u oba duela bili bolji - 30:25 i 26:25.



tagovi

EHF EURO 2024Rukometni EURO 2024ep u rukometuMiloš OrbovićRukometna reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara