"Slavlje crno-belih"
"Slavlje crno-belih"

Godina dominacije! Partizan posle titule osvojio i Kup - 24. put u istoriji

Vreme čitanja: 1min | sub. 05.12.15. | 21:49

Crno-beli u finalu nadigrali Radnički iz Kragujevca i potvrdili da im u ovom trenutku nema ravnih u srpskom vaterpolu

Slavlje crno-belihLetos su vratili titulu, a večeras Kup. Vaterpolisti Partizana obogatili su Trofejnu salu, pošto su na Banjicu doneli još jedan pehar. U finalu Kupa Srbije u Bečeju uzeli su meru prošlosezonskom pobedniku Radničkom iz Kragujevca i tako osvojili prvo znamenje u ovoj sezoni - 11:9 (4:2, 2:1, 4:3, 1:3).

Bila je to apsolutna dominacija učenika Vladimira Vujasinovića i potvrda im u bazenima Srbije u ovom trenutku nema ravnih. Sve vreme susreta u gradu na Tisi crno-beli su kontrolisali dešavanja u vodi i na kraju zagrlili 24. trofej Kupa. U obe utakmice završnog turnira bila su neuhvatljivi za rivale: sinoć su savladali Crvenu zvezdu 14:3, danas nadigrali Šumadince i potpuno zasluženo vratili pehar u svoje vitrine. Posle tri godine čekanja.

Izabrane vesti

Gavril Subotić je bio najbolji pojednac mečaPartizan je do trijumfa predvodi najbolji igrač Gavril Subotić, strelac četri gola (jedan iz peterca), Radomir Drašković je postigao dva, dok su po jednom strelci bili Manojlović, Radojević, Gilen, Jakšić i Asanović. Na suprotnoj strani tek malo bolji od ostalih bili su Mirko Martinić, Dušan Panajotović i Nino Blažević (po dva pogotka). Ako je za utehu Radničkom najlepši gol na meču delo je njegovog vaterpoliste, Nikole Tomaševića, koji je na isteku treće četvrtine postigao gol sa deset metara.

Vladimir Vujasinovć ima razloga za zadovoljstvoBez obzira na to, ključ pobede najtrofejnijeg srpskog vaterpolo kluba leži u jakoj odbrani, kojoj je znatno doprineo golman Dimitrije Rističević sa deset odbrana.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: MN Press)


tagovi

VK RadničkiVK PartizanVaterpolo PartizanGavril Subotić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara